Суспільне уже обрало модераторів для дебатів Порошенка і Зеленського

Четвер, 4 квітня 2019, 18:12
Суспільне уже обрало модераторів для дебатів Порошенка і Зеленського

Голова НСТУ Зураб Аласанія розповів, що журналісти Павло Казарін і Мирослава Барчук будуть модераторами дебатів кандидатів у президенти.

Про це він заявив під час засідання круглого столу на тему "Дебати кандидатів у Президенти: чи потрібні виборцям і про що?", пише Укрінформ.

За його словами, в НСТУ передбачають всі варіанти, запропоновані штабами кандидатів, навіть пропозицію щодо НСК "Олімпійський", і прораховують кошторис.

 
Мирослава Барчук і Павло Казарін

"Передбачається, що ведучим буде той самий модератор, що вів і "Зворотний відлік", мається на увазі Павло Казарін, а ті дебати, які мають бути у п'ятницю, має вести Мирослава Барчук", - сказав Аласанія.

Водночас, за словами Аласанії, дебати на Суспільному та на стадіоні відбуватимуться незалежно одне від одного.

"З офіційної точки зору, дебатами буде називатися тільки те, що вийде у п'ятницю (19 квітня - ред.), а решта буде вважатися політичною агітацією", - додав Аласанія.

Читайте також: Батл між кандидатами. Всі деталі

Нагадаємо:

  • Ввечері 3 квітня Володимир Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати з Петром Порошенком, але на НСК "Олімпійський".  
  • Вночі 4 квітня Порошенко оприлюднив відеозвернення до Зеленського, де заявив, що він готовий провести дебати на НСК "Олімпійський".
  • У ЦВК вважають, що дебати на стадіоні можуть бути формою передвиборчої агітації, тому мають оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.
  • 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на пост президента, що пройшли в другий тур президентських виборів, узяти участь у теледебатах.
  • У Порошенка заявили, що він готовий заплатити половину оренди "Олімпійського", і закликали Зеленського разом із президентом здати аналізи, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків, про які раніше говорив шоумен.
  • Другий тур виборів відбудеться 21 квітня, а дебати на "Суспільному" 19 квітня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...