Супрун розповіла, де найкраще здати аналізи на перевірку вмісту наркотиків і алкоголю

Четвер, 4 квітня 2019, 22:37

В.о. міністра з охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що найсучасніше обладнання для перевірки вживання наркотиків і алкоголю є в антидопінговому центрі олімпійського комітету.

Про це вона написала у Facebook.

"Для ґрунтовного аналізу необхідне специфічне обладнання, яке діє за зовсім іншим методом. Це має бути тривалий процес дослідження (2-3 дні) на основі аналітичної хімії. А саме: хромато-масс-спектометрія. Все інше, наприклад тест-полоски, що обіцяють результат за 15 хвилин, не є достовірним показником", - наголошує Супрун.

За її словами, у нашій державі мало лабораторій, які роблять подібні ґрунтовні дослідження.

"В Україні є не так багато лабораторій, що можуть зробити таке дослідження. Ще менше — гарантувати, що воно буде проведене якісно. Найбільш сучасне обладнання для цього є лише в антидопінговому центрі олімпійського комітету", - зазначила Супрун.

У цьому центрі співробітники регулярно працюють зі спортсменами щоб визначити, чи вживають вони заборонені речовини.

"На цьому обладнанні аналізують такі біологічні матеріали: сечу, волосся, нігті та навіть кров, де наркотики дуже швидко метаболізуються. Якщо людина регулярно (1-2 рази на тиждень вживає наркотики), такий метод це підтвердить", - розповідає в.о. міністра з охорони здоров'я.

Водночас наявність алкоголю в організмі легше підтвердити, ніж наркотики. Однак, він швидше виводиться з організму.

Наркотичні речовини або алкоголь зберігаються в біологічних матеріалах людини з різною тривалістю. Вона залежить від того, як часто людина їх вживає. Зокрема у сечі алкоголь зберігається 10-12 годин, а різні види наркотиків від доби до 30 днів. У крові алкоголь міститься добу, а різні наркотичні речовини від години до 24 годин.

У волоссі сліди наркотичних речовин з’являються після одного тижня від часу вживання. Однак зберігаються там дуже довго — до 90 днів та навіть більше.

В нігтях сліди наркотичних речовин можуть залишатися від 3 до 5 місяців у нігтях на руках та від 8 до 14 місяців у нігтях на ногах.

Читайте також: Батл між кандидатами. Всі деталі

Нагадаємо:

  • Ввечері 3 квітня Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати з Порошенком, але на НСК "Олімпійський".  
  • Однією з вимог Зеленського було проходження експертизи, щоб "довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".
  • Вночі 4 квітня Порошенко оприлюднив відеозвернення до Зеленського, де заявив, що він готовий провести дебати на НСК "Олімпійський".
  • Другий тур виборів відбудеться 21 квітня, а дебати на "Суспільному" – 19 квітня.
  • У штабі кандидата у президенти чинного глави держави Петра Порошенка заявили, що він буде чекати Зеленського зранку 5 квітня для здачі аналізів, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків.
  • Зеленський відмовився здавати аналізи у медпункті "Олімпійського" і запросив у приватну лабораторію, власник якої підтримує шоумена.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News