Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фальстарт: Зеленський показав результат аналізу на наркотики "заднім числом"

П'ятниця, 5 квітня 2019, 17:01
Фальстарт: Зеленський показав результат аналізу на наркотики заднім числом

Кандидат у президенти Володимир Зеленський оприлюднив результат аналізу, згідно з яким наркотичних речовин у його організмі немає.

При цьому спершу він оприлюднив у Facebook аркуш, на якому датою здачі аналізу значиться 2 квітня, а за 15 хвилин – із датою 5 квітня.

 

У проміжку між цими діями кореспондент "Української правди" звернулася до речника штабу кандидата Дмитра Разумкова, він порадив звернутися у прес-службу – а там не відповіли.

УП зберегла документи, оприлюднені на Facebook-сторінці Зеленського в обох варіантах.

У висновку наркотики-скринінгу сказано: "У досліджуваній пробі периферичної крові наркотичні речовини не виявлено. Підтверджено повторним дослідженням".

 

Крім дати, в результатах аналізів усе збігається.

Перший оприлюднений варіант було надруковано о 14:24 п'ятниці, а другий – о 16:56.  

 

Також у пості міститься лист від "Eurolab" про те, що біологічні зразки Зеленського паралельно передали до іспанської клініки HM Hospitales.

 

У клініці "Євролаб" пояснили, що у результатах помилково вказали невірну дату забору крові – а сам кандидат прокоментував це так: "У нашій історії з аналізами стався казус".

Нагадаємо:

  • Кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко, які пройшли у другий тур виборів, влаштували показову здачу аналізів перед дебатами.
  • Вранці 5 квітня Зеленський здав кров у "Євролабі". Засновником і власником лабораторії "Євролаб" є Андрій Пальчевський, який у 2010 році кілька місяців працював першим заступником міністра у справах сім'ї, молоді та спорту, а тепер висловлює підтримку Зеленському.
  • Порошенко ж здав кров, сечу й волосся у медпункті НСК "Олімпійський". Експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі Порошенка, ґрунтовний тест на наркотики можуть робити до 2 тижнів. Аналіз на алкоголь дав негативний результат.
  • Речник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що Зеленський не належним чином здав аналізи на алкоголь і наркотики – і мав би здати на тест і волосся, адже воно зберігає сліди наркотичних речовин близько 90 днів.

Українська правда, доповнено

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування