Полозов: стан трьох полонених моряків викликає побоювання

Субота, 11 травня 2019, 04:48

Російський адвокат Микола Полозов розповів про стан здоров'я трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки.

Про це Полозов повідомив журналістам на брифінгу в Гамбурзі після усних слухань у Міжнародному трибуналі ООН з морського права у справі про імунітети трьох українських військових кораблів і 24 членів їхніх екіпажів, повідомляє УНІАН.

"У більшості військовополонених моряків стан задовільний. Між святами в Росії їх провідали консули і наші адвокати. Звичайно, у нас досі викликає побоювання стан здоров'я поранених військовополонених Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки. У Василя Сороки зняли гіпс з руки, але функція руки так і не відновилася. В умовах слідчого ізолятора йому не надають належною мірою реабілітацію, відновлення функції руки", - заявив Полозов.

"Крім того, ми наполягаємо на тому, щоб стосовно двох інших військовополонених поранених Андрія Артеменка і Андрія Ейдера було проведено додаткове незалежне обстеження, оскільки у них залишаються не витягнуті осколки в тілах. Поки що ці дії російська влада не виконує", - зазначив адвокат.

При цьому українських медиків до військовополонених не допускають. Водночас проводяться активні слідчі дії щодо українських моряків. Полозов додав, що аж до вчорашнього дня російські слідчі знайомили адвокатів і військовополонених з новими постановами про призначення експертизи, так звані ситуаційні експертизи.

"Фактично цією експертизою слідство намагається підмінити рішення суду, оскільки експертам пропонується оцінювати докази і обговорювати правовий бік питання, що неприпустимо", - вказав Полозов і повідомив, що всі адвокати виступали проти проведення експертизи.

За його словами, у другій половині травня планується проведення слухань в апеляційній інстанції на продовження запобіжного заходу за заявами, поданими у квітні. Крім того, сторона захисту очікує, що в другій половині травня відбудеться ознайомлення військовополонених і адвокатів з уже проведеними експертизами.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

  • 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень
  • "Суди" у Криму заарештували 24 українських військових, їх було перевезено до російського СІЗО "Лефортово".
  • Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...