У Зеленського розповіли, як співпрацюватимуть із Радою

Субота, 11 травня 2019, 21:28
У Зеленського розповіли, як співпрацюватимуть із Радою

Команді переможця другого туру президентських виборів Володимира Зеленського потрібно, щоб Верховна Рада "приймала важливі рішення", а непрацюючий парламент необхідно розпустити.

Про це в інтерв'ю "Ліга.net" заявив радник Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк.

"Треба йти до Верховної Ради з кадровими призначеннями та пріоритетними законопроектами, вносити і наполягати - голосуйте! Президент Зеленський збирається так діяти. Не голосуєте? І далі ... треба зробити так, щоб відмова депутата підтримати хорошу ініціативу мала для нього високу політичну ціну. Нехай пояснює своїм виборцям, чому він проти антикорупційних законів і оновлення кадрів", - зазначив Данилюк.

За словами Данилюка, є кілька моделей роботи президента і Ради.

"Перший - шлях договірняків.  Це те, чого Рада очікує, що ми прийдемо домовлятися-торгуватися. ... Я упевнений в іншому підході. У Зеленського є ... підтримка і довіра 73% виборців, і це єдине, на що він має спиратися у роботі з Радою", - зазначив радник Зеленського.

"Нам потрібно, щоб приймалися важливі рішення. Навіщо розпускати працюючу Раду? А непрацюючу - просто необхідно", - додав він.

На думку Данилюка, у разі відмови ВР працювати з президентом "можна зробити так, щоб їх низька довіра конвертувалося у програш на наступних виборах, і заручитися підтримкою громадськості, яка навчилася тиснути на владу". 

Нагадаємо:

  • Переможець другого туру виборів президента Володимир Зеленський заявляв, що в разі перемоги планує подати закон про імпічмент, а про розпуск Верховної Ради "буде думати". Згодом Зеленський заявив, що говорити про розпуск ВР "ще рано", оскільки повноважень президента він ще не має.
  • Представник штабу Зеленського Дмитро Разумков зазначав, що розпуск парламенту в рамках Конституції, теоретично можливий - після інавгурації кандидата.
  • Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що наразі підстав для розпуску парламенту немає, а після 27 травня їх і не зможе виникнути.
  • Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк заявив, що президент має повноваження розпустити Верховну Раду до 14 червня 2019 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування