Аслунд закликав Зеленського не зустрічатися з "приватним юристом Трампа"

Субота, 11 травня 2019, 22:59

Аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд розкритикував дії персонального адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані щодо України та закликав переможця другого туру президентських виборів не зустрічатися із ним.

За словами Аслунда, які наводить "Голос Америки", Джуліані "не обіймає державної посади в США, а є приватним юристом".

"Руді Джуліані є приватним юристом Дональда Трампа. У нього немає жодної офіційної посади. Джуліані ніколи не зміг би пройти будь-яке схвалення у Конгресі через своїх міжнародних клієнтів, яких він відмовляється назвати", - зазначив експерт. 

Серед клієнтів приватного юриста Трампа Аслунд назвав мера Харкова Геннадія Кернеса.

Також Аслунд заявив, що Джуліані "через різні інтриги домагався звільнення в Україні зразкового посла Марі Йованович за два тижні". 

Він назвав абсурдними звинувачення проти екс-віце-президента Джо Байдена, діяльність якого привернула увагу Джуліані.

"Єдиним моментом є те, що віце-президент Байден цілком у згоді із міжнародним консенсусом, домагався звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, який загалом сприймається як повністю корумпований, а під час перебування на посаді генпрокурор не проводив жодного серйозного розслідування чи переслідування", - зазначив Аслунд, наголосивши, що теперішній генеральний прокурор Луценко "пішов тим самим шляхом".

Нагадаємо:

  • 10 травня адвокат Трампа Рудольф Джуліані заявив, що планує приїхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.
  • Згодом Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у "середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News