Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Клюєв не йде на вибори: ЦВК відмовилася реєструвати

Неділя, 23 червня 2019, 18:42
Клюєв не йде на вибори: ЦВК відмовилася реєструвати

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати Андрія Клюєва кандидатом у нардепи на  позачергових парламентських виборах.

Про відповідне рішення у ЦВК повідомили 23 червня за підсумком засідання комісії. 

"Відмовлено у реєстрації кандидата у народні депутати України Клюєва А.П.,  висунутого Ліберальною партією України в одномандатному виборчому окрузі № 46 (Донецька обл. - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Рішенням ЦВК також було відмовлено у реєстрації ще 17 кандидатам у нардепи, висунутих у порядку самовисування в ОВО, зокрема діючим нардепам - позафракційним Володимиру Парасюку (висувався на окрузі №122) та Аркадію Корнацькому (ОВО №132), а також кандидатам у народні депутати України, включених до виборчого списку партії "Союз Лівих Сил" у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.  

Як повідомляє ОПОРА, ЦВК відмовила Андрію Клюєву у реєстрації у зв'язку з тим, що він не проживав на території України протягом останніх 5 років, з 2014 року.

"У той же час представник "Ліберальної партії" в ході засідання ЦВК заявив, що останні 5 років Клюєв проживає у місті Донецьк, а Донецьк - це українська територія. Тому, за його словами, немає підстави відмовляти Клюєву у реєстрації кандидатом", - повідомляє ОПОРА.

Відмову у реєстрації Парасюку і Корнацькому ЦВК мотивувала "невідповідністю поданих документів вимогам законодавства".

За даними ЦВК, станом на 23 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 593 кандидатів у народні депутати України, серед яких  1 319 балотуються у порядку самовисування, 274 - від політичних партій, та у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі - 1 743 кандидатів, включених до виборчих списків 12 політичних партій. 

Нагадаємо,

  • Позачергові парламентські вибори призначено на 21 липня 2019 року.
  • Повний список кандидатів у депутати буде оприлюднено 25 червня.
  • Раніше ЦВК відмовила нардепу-втікачу Олександру Онищенку у реєстрації кандидатом в нардепи, оскільки протягом останніх 5 років він не проживав в Україні.
  • Онищенко подав до суду на рішення ЦВК, і 21 червня Шостий апеляційний адмінсуд зобов’язав ЦВК зареєструвати його кандидатом у нардепи по 93-му округу у Київській області.
  • Рішення на користь Онищенка було ухвалено на підставі поданих ним документів про те, що з 2016 року й по теперішній час Онищенко "перебуває поза межами держави, бо представляв Україну на змаганнях із кінного спорту у статусі вершника". 
  • 23 червня ЦВК подала апеляційну скаргу на рішення Шостого апеляційного адмінсуду. У комісії заявили, що вважають судове рішення незаконним, необґрунтованим та винесеним з неправильним застосуванням норм матеріального права і порушенням норм процесуального права. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування