ЦВК дала номер партії Саакашвілі

Неділя, 30 червня 2019, 21:20
ЦВК дала номер партії Саакашвілі

ЦВК внесла партію "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі" у бюлетень під номером 22.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Зазначається, що повторне жеребкування, на якому наполягали представники партії, не проводилося.

"ЦВК внесла партію "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі" у бюлетень під номером 22 без проведення жеребкування, внісши зміни у свою попередню постанову", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, прес-служба ЦВК пояснила, що 29 червня на виконання рішення Верховного Суду комісія зареєструвала кандидатів у народні депутати за списком партії "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі", однак перед цим уже було проведене жеребкування щодо черговості партій у виборчому бюлетені та затверджено форму, колір і текст бюлетеня.

Тому 30 червня комісією було проведено нараду за участі уповноважених представників політичних партій у ЦВК з правом дорадчого голосу, уповноважених осіб, кандидатів у народні депутати, зареєстрованих у ЗБВО та ОВО, під час якої більшість з них висловились щодо відсутності правових підстав для проведення повторного жеребкування.

"Окрім того, учасники наради вказували на те, що під час проведення агітації політичні партії широко використовують номери, визначені під час жеребкування, як елемент ідентифікації політичної партії у виборчому бюлетені", - додали в ЦВК.

Крім того, там зазначили, що закон встановлює припинювальний строк для проведення жеребкування, а саме – до затвердження форми і тексту виборчого бюлетеня (на нинішніх позачергових виборах народних депутатів – не пізніше 26 червня 2019 року включно), та не передбачає можливості його поновлення.

"З огляду на зазначене Комісія вважала за доцільне включити до виборчого бюлетеня для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України позиції щодо Політичної партії "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі" під № 22 без проведення жеребкування", - йдеться в повідомленні.

Відтак комісія внесла зміни до постанови ЦВК від 26 червня про форму, колір і текст виборчого бюлетеня.

Нагадаємо:

  • 29 червня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу ЦВК щодо реєстрації кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.
  • 25 червня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва підтримав оскарження командою політичної партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі відмови Центральної виборчої комісії зареєструвати список політсили на виборах.
  • 23 червня ЦВК відмовила у реєстрації кандидатам від партії "Рух нових сил".
  • Саакашвілі пов'язав недопуск на вибори з п’ятим президентом Петром Порошенком.
  • 26 червня партії провели жеребкування, де визначився порядок друку політичних сил у бюлетенях на виборах до Верховної Ради. У жеребкуванні взяла участь 21 партія. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...