Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Супрун відреагувала на повернення Богатирьової знімком тарганів

Середа, 28 серпня 2019, 14:17

Джерело: Facebook-сторінка виконувачки обов'язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що їй попередниця Раїса Богатирьова зовсім не дбала про роботу міністерства, а підлеглі її боялися.

Дослівно: "Перші місяці роботи в МОЗ України мені постійно розповідали якісь історії про те, як організовувала роботу Раїса Богатирьова. Як вона ніколи не покидала свій "комплекс кабінетів міністра", який виглядав як палац. Натомість інша частина Міністерства була в критичному стані зі старими туалетами та пошарпаними стінами.

Як усі мусили стояти струнко у коридорах, коли вона проходила поруч зі своїми охоронцями. Або ж як у неї "професійно" займалися закупівлями ліків та вакцин.

Богатирьова абсолютно не дбала про роботу МОЗУ, а велика частина працівників її боялися. Власне збагачення та керування оборудками в міністерстві були її головною місією".

 
fb супрун

Деталі: На думку Супрун, повернення Богатирьової до України - це сигнал про початок нового етапу боротьби за здоров’я.

Вона вважає, що послідовники і партнери Богатирьової намагаються повернути собі можливість впливати на МОЗ і закупівлі ліків. І закликає владу не віддавати посади у міністерстві соратникам Богатирьової. Зокрема, Супрун називає прізвища Тодурова, Голубовської, Глузмана, Донської та Підтуркіна.

Також очільниця МОЗ нагадала, що Богатирьова покривала схему з закупівель за держкошти вакцин та туберкуліну у фірми свого сина, а за роки її головування міністерством 2012-2014 рр. ліки закуповувалися з націнкою у 20-40%. Поки Богатирьова була на посаді, з бюджетних коштів на ліки вкрали понад 1 млрд гривень.

Що було раніше: Екс-міністр охорони здоров'я часів президента-втікача Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну й відразу була затримана поліцією.

Столична прокуратура вимагає застосувати щодо Богатирьової запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який їй обрали ще у травні 2015 року.

У серпні 2019 року Голосіївський районний суд зобов‘язав прокуратуру Києва закрити провадження проти Богатирьової. Прокуратура оскаржила це рішення, апеляцію суд ще не розглянув.

Богатирьову підозрюють у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Вона переховувалася від слідства протягом п’яти років.

Передісторія:

  • З жовтня по грудень 2013 року уповноважені службові особи Міністерства охорони здоров'я, на виконання бюджетної програми з розвитку служби екстреної медичної допомоги, закупили автомобілі спецпризначення (автомобілів швидкої медичної допомоги та їх устаткування-10 лотів).
  • Богатирьовій повідомили про підозру в жовтні 2014 року. Їй закидають заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах під час організації та проведення закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення. 
  • Уляна Супрун восени 2013 року приїхала зі США до Києва і вже 3 роки очолює Міністерство охорони здоров'я України: 12 липня 2016 року її призначили заступницею міністра, а з 27 липня 2016 року Супрун виконує обов’язки міністра охорони здоров'я.
  • Наразі очолити міністерство може глава Національної служби здоров'я України Олег Петренко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування