Зеленський: Я думав, ми будемо всіх корупціонерів садити, а мені сказали "ай яй яй"

Четвер, 10 жовтня 2019, 10:49
Зеленський: Я думав, ми будемо всіх корупціонерів садити, а мені сказали ай яй яй
Ельдар Сарахман, УП

Президент Володимир Зеленський пояснює, що у питанні "посадок" корупціонерів зв’язаний законодавством, яке не дозволяє впливати на правоохоронні органи.

Джерело: зустріч Зеленського із журналістами на фудкорті

Пряма мова: "Коли я прийшов, на другий день я думав, ми будемо всіх корупціонерів саджати. При цьому коли перші наручники наділи.. всі сказали "ай яй яй", президент не має права впливати на правоохоронні органи. Я: "ок", а я можу збирати наради і говорити з правоохоронцями, які їхні дії? Ага, так можна. А якщо ходить бандит по вулиці, мені дзвонять всі і кажуть: "ця людина вбиває, бреше, була депутатом".. я можу їх спитати: де посадки таких людей. Ну ви можете, але дуже обережно. То я повинен підбирати слова. Не дай Боже, це буде вплив"

Деталі: Президент розповів, що регулярно збирає наради з правоохоронцями і "не впливаючи" запитує про результати розслідувань. Стосовно, зокрема, арешту колишнього народного депутата Сергія Пашинського Зеленський запропонував журналістам "вийти на вулицю і запитати людей, Пашинський це бандит чи ні? "Я даю вам 100%, сто людей запитаєте – сто людей скажуть "так", - стверджує глава держави.

Передісторія:

  • Напередодні президент Володимир Зеленський анонсував так званий прес-марафон для журналістів, який відбудеться 10 жовтня у новому фудмаркеті Kyiv Food Market у центрі Києва.
  • В Офісі пояснили, що представники медіа ставитимуть запитання главі держави групами по 7-10 осіб. Групи змінюватимуть одна одну щопівгодини. Формуватимуться вони за списком акредитації.
  • Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель повідомила, що на зустріч з главою держави на ринку акредитовано понад 300 журналістів.
  • В Офісі президента ще влітку обіцяли провести велику прес-конференцію за результатами його 100 днів роботи.
  • Натомість "Квартал 95" записав із Зеленським фільм, в якому він спілкувався про своє президентство із колишнім колегою, актором Станіславом Бокланом.
  • У фільмі звучали коментарі колишніх президентів України, окрім Віктора Януковича і Петра Порошенка, а також керівництва Офісу президента Андрія Єрмака і Андрія Богдана, який якось заявив, що команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів".
  • Ще раніше Зеленський викладав "записане інтерв’ю" за кермом "Тесли". 
  • Від дня вступу на посаду Зеленського минуло більше 150 днів.
  • Це його перше велике спілкування з представниками ЗМІ на посаді президента. 

    Читайте також: Що не так з Мендель і яким має бути речник президента

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування