Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський назвав помилку Порошенка, яка "шокувала Європу"

Четвер, 10 жовтня 2019, 11:12
Фото: Ельдар Сарахман, УП

Президент Володимир Зеленський заявив, що його попередник Петро Порошенко намагається організувати новий майдан, тому що проти розведення військ на Донбасі. І від цього європейські партнери України в шоці.

Джерело: зустріч Зеленського із журналістами на фудкорті у Києві в четвер

Пряма мова: "Помилка Порошенка тільки в одному - йому здається, що він може бути лідером іншого майдану. І він готовий (до нього), ви ж бачили заяву і самого Штайнмаєра, і німецької сторони, і французької сторони, і багатьох європейських ЗМІ – вони в шоці, тому що його риторика міняється, як і змінився його статус".

Деталі: За словами Зеленського, Порошенко проти розведення військ на Донбасі, а також проти "формули Штайнмаєра", бо вона таке розведення передбачає. І екс-президенту здається, що з цього приводу він може зібрати новий майдан.

Пряма мова: "Єдине, що він забуває, що він уже не президент. Навіть не те що він забуває, я боюсь, що він у це не вірить. На фізичному рівні є проблеми".

Більше деталей: На думку Зеленського, для цього Порошенко підбурює людей,  і своїми ЗМІ, і своїми діями.

Президент запевнив, що він не боїться акцій протесту, і якщо вони почнуться, "кровопролиття не буде".

Пряма мова: "З приводу в цілому майдану – я нічого цього не боюся. У будь-який момент, якщо суспільство не захоче, щоб я не був президентом, кровопролиття не буде".

 
Фото: Ельдар Сарахман, УП

Передісторія:

  • Напередодні президент Володимир Зеленський анонсував так званий прес-марафон для журналістів, який відбудеться 10 жовтня у новому фудмаркеті Kyiv Food Market у центрі Києва.
  • В Офісі пояснили, що представники медіа ставитимуть запитання главі держави групами по 7-10 осіб. Групи змінюватимуть одна одну щопівгодини. Формуватимуться вони за списком акредитації.
  • Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель повідомила, що на зустріч з главою держави на ринку акредитовано понад 300 журналістів.
  • В Офісі президента ще влітку обіцяли провести велику прес-конференцію за результатами його 100 днів роботи.
  • Натомість "Квартал 95" записав із Зеленським фільм, в якому він спілкувався про своє президентство із колишнім колегою, актором Станіславом Бокланом.
  • У фільмі звучали коментарі колишніх президентів України, окрім Віктора Януковича і Петра Порошенка, а також керівництва Офісу президента Андрія Єрмака і Андрія Богдана, який якось заявив, що команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів".
  • Ще раніше Зеленський викладав "записане інтерв’ю" за кермом "Тесли". 
  • Від дня вступу на посаду Зеленського минуло більше 150 днів.
  • Це його перше велике спілкування з представниками ЗМІ на посаді президента. 

    Читайте також: Що не так з Мендель і яким має бути речник президента

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування