Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Марафон" Зеленського побив світовий рекорд

Четвер, 10 жовтня 2019, 18:37

Так званий прес-марафон президента України Володимира Зеленського побив світовий рекорд і став найтривалішою "прес-конференцією" світового лідера, яка точиться уже понад 8 годин.

Джерело: зустріч Зеленського із журналістами на фудмаркеті 10 жовтня

Зокрема, під час розмови президента із журналістами з'явився представник Національного реєстру рекордів, який повідомив, що "прес-конференція Зеленського "побила" світовий рекорд".

Представник реєстру рекордів Віталій Зорін: "Нічого не віщувало біди, до того як колеги-журналісти нас не попередили про те, що можливе світове досягнення. Ми дуже швидко провели експертизу... Уже зараз прес-конференція триває більше 8 годин і рекорд, не буду казати чий, перевищено як мінімум на 45 хвилин... І судячи з того, що я чув, вам ще доведеться годинок до дев’яти-десяти, напевно, працювати. Я розумію, як це складно. І бажаю вам триматися".

Деталі: У відповідь президент подякував і заявив, що він "людина скромна" і не любить нагороди. Зорін вручив Зеленському нагороду. Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель сказала, що для них це стало сюрпризом. 

Відзначимо, що Зорін до того реєстрував такі рекорди: "найбільша цибулина в Україні", "найгнучкіша бабуся України", "найбільша печериця в Україні", тощо.

Також у реєстрі вручали нагороду нинішньому нардепу "Слуги народу" Миколі Тищенку за "найдовшу фаршировану рибу" та президенту Віктору Ющенку за найбільшу колекцію українських рушників. 

 

До цього найтривалішу прес-конференцію давав президент Білорусі Олександр Лукашенко, який у лютому 2017 року спілкувався з журналістами протягом 7 годин 21 хвилини. А в 2012 році президент Венесуели Уго Чавес без перерви майже 11 годин представляв депутатам доповідь.

Також тривалі прес-конференції полюбляє президент Росії Володимир Путін.

Що було раніше: Зеленський уже встиг поговорити майже з 2 сотнями журналістів. Зустріч із президентом проходить на другому поверсі фудкорту KyivFoodMarket в окремій зоні. 

Представники медіа ставлять запитання главі держави групами 10 чи більше осіб, сформованими за списком акредитації.

 

Передісторія:

  • В Офісі президента ще влітку обіцяли провести велику прес-конференцію за результатами його 100 днів роботи.
  • Натомість "Квартал 95" записав із Зеленським фільм, в якому він спілкувався про своє президентство із колишнім колегою, актором Станіславом Бокланом.
  • У фільмі звучали коментарі колишніх президентів України, окрім Віктора Януковича і Петра Порошенка, а також керівництва Офісу президента Андрія Єрмака і Андрія Богдана, який якось заявив, що команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів".
  • Ще раніше Зеленський викладав "записане інтерв’ю" за кермом "Тесли".
  • Від дня вступу на посаду Зеленського минуло більше 150 днів.
  • Це його перше велике спілкування з представниками ЗМІ на посаді президента. 

Читайте також: Що не так з Мендель і яким має бути речник президента

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування