Головні новини четверга і ночі: прес-марафон Зеленського, реакція США на вторгнення Туреччини до Сирії

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 08:00

Зеленський провів зустріч з представниками ЗМІ на київському ринку Kyiv Food Market, у Раді пропонують звільнити від оподаткування зарплату молоді  — новини, які були актуальні 10 жовтня.

Про прес-марафон

Президент Володимир Зеленський заявив, що його попередник Петро Порошенко намагається організувати новий майдан, тому що проти розведення військ на Донбасі. І від цього європейські партнери України в шоці.

Також Зеленський пояснив, що у питанні "посадок" корупціонерів зв’язаний законодавством, яке не дозволяє впливати на правоохоронні органи.

Президент сказав, що з питанням ліцензій для телеканалу "112 Україна" та його ретрансляторів має розібратися оновлена Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

Зеленський виправдовував поведінку свого прес-секретаря Юлії Мендель, яка не дала журналістові "Схем" Сергію Андрушку підійти до нього.

Про оподаткування

Нардеп від "Слуги народу" Олексій Кучер зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2250, яким пропонує звільнити роботодавців від сплати єдиного соцвнеску за працівників, які не досягли 27-річного віку.

Про Посла України в США 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що посол України в США буде призначений найближчим часом.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" з’явився новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше тисячі людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Слідчі ДБР провели 40 обшуків на Львівській митниці через незаконне ввезення секондхенд одягу.

Нобелівську премію з літератури за 2018 та 2019 роки вручили австрійському письменнику Пітеру Гандке та польській письменниці Ользі Токарчук.

Двоє американських бізнесменів, які фінансували виборчу кампанію Дональда Трампа були затримані за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

Трамп навів три варіанти, як США може відреагувати на вторгнення Туреччини до Сирії.

На Кубі обрали президента. За результатами виборів президентом Республіки Куба став Мігель Діас-Канель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування