Прес-марафон Зеленського підвищить рейтинг довіри до нього - "Демініціативи"

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 12:46

Директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна вважає, що прес-марафон президента України Володимира Зеленського підвищить рейтинг довіри до нього.

Джерело: Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву  Бекешкіної в ході круглого столу "Україна післявиборча: що далі?"

Пряма мова Бекешкіної: "Я думаю, що вчорашній марафон, щоб там не казали критики, підвищить рейтинг, тому що це "наша людина з народу".

Деталі: Вона зазначила, що ніколи ще в українській політиці після виборів президент не мав 70% довіри, а люди не були налаштовані так оптимістично".

За її словами, на стандартне запитання соцопитувань "Що ви відчуваєте, коли думаєте про майбутнє України?" завжди було дві відповіді: на першому місці - "надія ", а на другому - "тривога".

Вона зазначила, що зараз "тривога" вдвічі зменшилася, і вдвічі виріс "оптимізм".

Пряма мова: "Зараз "оптимізм" на другому місці. У суспільстві така собі ейфорія, яка пов'язана з тим, що нарешті вибрали тих, кого хотіли".

У той же час, директор Фонду "Демініціативи" вважає, незважаючи на великий запас довіри, при прийнятті непопулярних рішень, може прийти швидке розчарування в суспільстві.

У зв’язку  з цим вона зазначила, що дуже важливою роботою є налагодження комунікації з залученням кваліфікованих експертів.

Передісторія:

  • В Офісі президента ще влітку обіцяли провести велику прес-конференцію за результатами його 100 днів роботи.
  • Натомість "Квартал 95" записав із Зеленським фільм, в якому він спілкувався про своє президентство із колишнім колегою, актором Станіславом Бокланом.
  • У фільмі звучали коментарі колишніх президентів України, окрім Віктора Януковича і Петра Порошенка, а також керівництва Офісу президента Андрія Єрмака і Андрія Богдана, який якось заявив, що команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів".
  • Ще раніше Зеленський викладав "записане інтерв’ю" за кермом "Тесли".
  • Від дня вступу на посаду Зеленського минуло більше 150 днів.
  • Це його перше велике спілкування з представниками ЗМІ на посаді президента. 

Читайте також: Що не так з Мендель і яким має бути речник президента

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News