Пристайко: Не було дилеми щодо співпраці з Джуліані для допомоги від США

Субота, 12 жовтня 2019, 14:57

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що керівництво США не ставило перед Україною умови співпраці з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані для отримання військової допомоги.

Джерело: Інтерв’ю Пристайка Радіо Свобода

Пряма мова: "Я хочу єдине сказати точно, що та уява про те, що перед нами стояла дилема, що або ми отримуємо військову допомогу, або ми будемо співробітничати з Руді Джуліані – це абсолютна неправда. Цього не було. Я був присутній на всіх зустрічах і розмовах".

Передісторія:

  • На початку вересня видання "The Washington Post" повідомило, що президент США Дональд Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Увагу до цього посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогу Україні після затримки, яка засмутила членів Конгресу з обох партій.
  • Після цього у США заговорили про імпічмент Трампа
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським. 
  • 8 жовтня демократи Конгресу США оприлюднили повістки Пентагону та бюджетному бюро Білого дому, в яких зобов’язали їх надати документи, пов’язані із рішенням президента Дональда Трампа заблокувати військову допомогу Україні.
  • 10 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що військову допомогу Україні США заблокували ще до його телефонної розмови з Трампом, і що він навіть про це не знав на момент розмови.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування