Військові випробували патрульні катери Island, які передали США

Неділя, 10 листопада 2019, 08:11
Військові випробували патрульні катери Island, які передали США

Військово-морські сили провели ходові випробування патрульних катерів "Island" - "Слов'янськ" та "Старобільськ", які були передані Україні Сполученими Штатами. 

Джерело: пресцентр командування ВМС ЗСУ

Деталі: Після завершення ряду випробувань "Слов'янськ" та "Старобільськ" буде включено до складу Військово-Морських Сил ЗСУ, де під командуванням українських екіпажів катери розпочнуть чергування із забезпечення морської безпеки у водах Чорного та Азовського морів.

Дослівно: "Усі заходи щодо підготовки і прийому катерів, підготовки екіпажів та підготовки до виходу в море виконано у повному обсязі. На прикладі підготовки екіпажів катерів типу "Island" ми будемо готувати весь корабельний склад, щоб максимально наблизитися до стандартів НАТО і брати участь у всіх спільних з Альянсом завданнях", - заявив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко.

Він додав, що наступним етапом найближчим часом стане озброєння катерів. 

Передісторія:

  • У вересні 2018 року в американському місті Балтимор пройшла церемонія передачі двох патрульних катерів класу Island ("Айленд") Україні.
  • 30-метрові катери - Drummond та Cushing - побудовані 40 років тому, здатні виходити в море при потужних штормах, і виконувати покладені на них завдання у складних умовах, вести вогонь.
  • У березні 2019 р. головнокомандувач Об'єднаними Збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив про намір передати Україні ще два катери класу Island.
  • У серпні 2019 р. дослідно-проектний центр кораблебудування, що входить до "Укроборонпрому", розпочав розробку варіанту модернізації вживаних патрульних катерів Island, які США передали ВМС ЗСУ. 
  • У вересні українські моряки завершили підготовку у США для служби на катерах класу Island.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News