Прострілюються 6 разів: Міноборони закупило 70% бракованих бронежилетів

Середа, 13 листопада 2019, 15:14
Прострілюються 6 разів: Міноборони закупило 70% бракованих бронежилетів

Балістична експертиза показала, що прострілюються 70% бронежилетів, які закуповувало управління матеріального забезпечення Міноборони під керівництвом генерал-майора Дмитра Марченка.

Джерело: телеграм-канал голови ДБР Романа Труби

Пряма мова: "Шість пуль отримав солдат та вже пойняв, що ми – підораси".

Ці слова належать генерал-майору, якому ДБР повідомило про підозру.

Він знав, що бронежилети мають необроблені пластини, які не відповідають технічним вимогам. Знав, що у частині бронежилетів є пластини, по яким не проводилися балістичні випробування, а на частину партії немає протоколів лабораторних випробувань".

Деталі: Труба зазначив, що знаючи про недоліки товару, начальник управління матеріального забезпечення Міноборони генерал-майор Дмитро Марченко не повернув їх, а дав вказівку підлеглим приймати наступні партії.

Він повідомив, що балістична експертиза, яку провела спеціалізована державна установа, показала, що прострілюються 70% бронежилетів. Фрагмент експертизи – на відео.

Труба додав, що розслідування не завершено. Будуть нові підозри.

Що було раніше: 11 листопада генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, який підозрюється у закупівлі бракованих бронежилетів, заарештували з правом внесення 76 мільйонів гривень застави.

Передісторія:

  • В кінці червня Держбюро розслідувань провело 40 обшуків у посадовців Міністерства оборони у справі про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України. Збитки для держави оцінили у 100 мільйонів гривень.
  • Було закуплено 20 тисяч бронежилетів поганої якості і намети, не придатні для проживання. Усього за завищеними цінами закупили 100 тисяч комплектів військової форми, при цьому за кожен вид одягу було сплачено близько 10 зайвих мільйонів.
  • Державне бюро розслідувань у липні оприлюднило розмови працівників Міністерства оборони, які закупили бронежилети "Корсар М3с 1-4 класу захисту" і при цьому знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам.
  • Згідно з системою закупівель "Прозорро", на початку року Міноборони лише раз купувало бронежилети – у ТОВ "Наукове виробниче підприємство "ТЕМП-3000".
  • 5 листопада директор ДБР Роман Труба повідомив, що слідчі оголосили про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.
  • За даними слідства, саме генерал-майор Марченко за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями закупили 11 тисяч неякісних бронежилетів "Корсар МЗс-1-4" на загальну суму близько 100 мільйонів гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування