Головні новини середи і ночі: ринок землі, заяви Коломойського

Четвер, 14 листопада 2019, 07:00

Після кількох годин гризні Рада попередньо дала добро на продаж землі, Коломойський готовий до розвороту України в бік Росії — новини, які були актуальні 13 листопада.

Про ринок землі

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів — 227 "слуг" та 13 позафракційних.

Після цього голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її фракція переходить в опозицію до влади.

Євросоюз підтримав плани уряду відкрити ринок землі в Україні, що може "розкрити величезний потенціал для економіки України".

Про Коломойського

Український олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україні пора відмовитися від Заходу і налагоджувати відносини з Росією.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше чотирьох тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

НАБУ повідомило власнику VAB Банку Олегу Бахматюку та екс-голові правління фінустанови Денису Мальцеву про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком.

Суд визнав недійсними деякі положення низки кредитних договорів, укладених між Приватбанком і компаніями з групи "Приват" в 2006-2016 роках.

Колишнього нардепа Олега Ляшка викликали до прокуратури для вручення підозри у справі про його бійку з депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль".

Близько двох десятків правоохоронців у повній амуніції демонтували армійський намет під будівлею Нацбанку на вулиці Інститутській у Києві та поштовхалися з мітингарями.

СБУ розслідує провадження щодо висловлювань Софії Федини та Марусі Звіробій на адресу Зеленського про можливість його загибелі на передовій.

Зеленський відреагував на голосування за законопроєкт про ринок землі.

Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив, що він особисто повернув американському колезі Дональду Трампу його листи, в тому числі той, який містив заклик "не бути дурнем".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування