Новини 18 листопада: підозра Порошенку, повернення українських кораблів

Понеділок, 18 листопада 2019, 19:46

ДБР передало підозру Порошенку в ГПУ й просить зняти недоторканність, Росія передала Україні затримані кораблі — новини, які були актуальні 18 листопада.

Про Порошенка

Слідчі Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури проект повідомлення про підозру п’ятому президенту України Петру Порошенкові. Крім цього, ДБР направило до прокуратури проект подання до Верховної Ради про зняття з нього недоторканності.

Адвокат Порошенка заявив, що повідомлення про підозру є замовленням Росії та спробою перешкодити йому провести зустрічі з іноземними лідерами у Хорватії та Канаді.

У Генпрокуратурі вивчають спрямований їм ДБР проект повідомлення про підозру Порошенку.

Порошенко скасував кілька міжнародних зустрічей і повернувся в Україну після повідомлення ДБР про передачу підозри щодо нього в Генеральну прокуратуру.

Більше про те, що саме зробив екс-президент і чому це перетворилось на кримінальну справу — читайте за посиланням.

Про кораблі

Пресцентр Командування Військово-Морських Сил України повідомив у Facebook, що затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року катери "Нікополь", "Бердянськ" та буксир "Яни Капу" прямують додому.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше чотирьох тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що саміт в "нормандському форматі" дійсно запланований на 9 грудня в Парижі.

Андрій Портнов повідомив, що зустрівся в Офісі президента з заступником голови ОП Кирилом Тимошенком і поговорив про свободу слова та журналістів.

Бориспільська прокуратура вручила підозру Олегу Ляшку у справі про бійку з народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом.

"Газпром" направив "Нафтогазу" пропозицію про продовження на рік діючого контракту або укладення нового договору про транзит газу.

Печерський районний суд Києва звільнив з-під варти голову правління "Укрексімбанку" Олександра Гриценка і відпустив його під заставу в розмірі майже 3 млн грн.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування