Дубінський пропонує зробити тест на поліграфі обов'язковим для нардепів

Вівторок, 19 листопада 2019, 17:08

Народний депутат "Слуги народу" Олександр Дубінський пропонує законодавчо закріпити обов'язкову перевірку народних депутатів на поліграфі після кожної календарної сесії.

Джерело: сайт Верховної Ради

Деталі: Згідно з документом, метою законодавчої ініціативи є встановлення обов’язкового проведення перевірки на поліграфі народних депутатів у межах відповідальності перед виборцями для убезпечення від корупційних ризиків.

Так Дубінський пропонує доповнити закон "Про статус народного депутата України" статтею, в якій передбачити обов’язок народного депутата за підсумками календарної сесії проходити перевірку на поліграфі.

Перелік обов’язкових для проходження перевірки питань, згідно ініціативи нардепа має  затверджувати Національне агентство з питань запобігання корупції а перевірку мають проводити співробітники відповідного структурного підрозділу Ради національної безпеки та оборони або Міністерства оборони України, які мають документ, що засвідчує проходження відповідної підготовки, володіє навичками роботи з поліграфом і методиками проведення дослідження.

За пропозицією Дубінського, перевірка на поліграфі повинна проводиться з обов’язковістю відеофіксації.

Передісторія:

  • Президент Володимир Зеленський зажадав від депутатів фракції "Слуга народу", які входять до фінансового комітету Верховної Ради, пройти поліграф після того, як група депутатів на чолі з Дубінським завалила в комітеті антикорупційний законопроект.
  • Низка народних депутатів включно з Дубінським зголосилася пройти поліграф, однак зробили вони це без дотримання відповідної процедури.
  • САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тисяч доларів хабара.
  • 28 жотвня на засіданні фракції "Слуга народу" за участю президента Володимира Зеленського народні депутати обговорили ситуацію щодо скандалу у фінансовому комітеті Верховної Ради. Повідомлялося, що на зустрічі "було знято багато підозр".

Знати більше: Детектор брехні і $30 тисяч для "Слуги народу". Як депутати Зеленського посварилися через схеми Яценка

"Слуг народу" перевірять на детекторі брехні. Чи можна обманути поліграф

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...