У Кличка заявили, що уряд завершив перевірку КМДА з порушеннями

Субота, 2 листопада 2019, 20:15

Комісія уряду, що перевіряла виконавчу дисципліну у КМДА, завершила роботу з порушенням закону.

Джерело: заява радника мера Києва Володимира Бондаренка у Facebook

Дослівно: "Комісія уряду, що перевіряла виконавчу дисципліну у КМДА, нарешті закінчила роботу. На превеликий жаль – порушенням закону. О 19:30 1 листопада хотіли надати на ознайомлення висновок із 880 сторінок і хотіли б отримати підпис. Аврал і турборежим? Скоріше – звична практика. Практика поза законом. Бо мали дати можливість ознайомитися з талмудом в робочий час і до 1 листопада", – заявив Бондаренко.

Деталі: Радник Кличка зазначив, що у КМДА надали всі документи, за якими звернулися в рамках перевірки та ознайомляться з висновками у перший робочий день - 4 листопада.

Знати більше: 

Києве мій! Як Зеленський збирається посунути Кличка

Нагадаємо,

  • Урядова перевірка стосується виконавської дисципліни КМДА - організації роботи з виконання міською адміністрацією завдань, визначених законами України, актами президента, постановами Верховної Ради, актами Кабінету міністрів та дорученнями прем’єр-міністра. 
  • Раніше мер Києва Віталій Кличко звертався до Державної аудиторської служби з проханням перевірити діяльність столичної влади за період 2015-2019 років, оскільки повну перевірку діяльності може здійснювати лише ДАСУ. 

Що було раніше:

  • Народний депутат від "Слуги народу", який мітить на пост голови КМДА, Олександр Ткаченко звернувся до прем'єра Олексія Гончарука провести аудит діяльності мера Києва Віталія Кличка, КМДА та її структур.
  • Прем’єр-міністр Олексій Гончарук дозволив аудит діяльності Віталія Кличка та владних структур Києва. За словами депутата від "Слуги народу" Олександра Ткаченка, якого називали претендентом на посаду голови КМДА, перевірка почнеться після 22 вересня і триватиме до 8 жовтня.
  • Офіс президента домагався звільнення Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації з кінця липня.
  • Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.
  • 4 вересня Кабмін погодив звільнення Віталія Кличка. Кличко назвав рішення Кабміну незаконним.
  • У партії "Слуга народу" мають дві кандидатури на пост голови Київської міської держадміністрації. Це – Ткаченко і бізнесмен Андрій Холодов.
  • Кличко позивається до Кабінету міністрів, прем’єр-міністра Олексія Гончарука й керівника Офісу президента Андрія Богдана через рішення про звільнення його з посади голови Київської міської державної адміністрації.