РосЗМІ: У "ДНР" дали сигнал готовності до розведення в Петрівському

Понеділок, 4 листопада 2019, 11:47

Російські медіа поширили інформацію, що представники так званої "ДНР" нібито подали сигнал про готовність до розведення сил і засобів у селища Петрівське.

Джерело: РИА Новости, ТАСС із посиланням на "представництво республіки" у Спільному центрі з контролю й координації режиму припинення вогню на Донбасі.

Дослівно з Telegram-каналу представництва: "О 13:00 (12:00 за Києвом – ред,) народна міліція ДНР запустила сигнальну ракету білого кольору на знак готовності приступити до поновленого розведення на ділянці в районі населеного пункту Петрівське".

Деталі: Українська сторона СЦКК раніше заявила, що окупаційна влада ОРДЛО збирається запустити білу ракету, що сигналізує про початок розведення сил і засобів у Петрівському, хоча розведення неможливе: 7 діб "тиші" там не спостерігалося.

Представник т.зв. "ЛНР" у політичній підгрупі контактної групи Родіон Мірошник заявив: "7 днів "тиші" для Петрвського – абсолютний фейк! У 2016 році у Києва не виникло жодних проблем із відведенням сил і засобів на ділянці "Петрівське". І норма про 7 днів тиші була тоді виконана. Зараз ні в Золотому, ні в Петрівському вона не застосовується, і про це домовлялися сторони в Мінську 1 жовтня 2019 року".

Мірошник заявив, що домовленості щодо Петрівського стосувалися 4 листопада.

Т.зв. "міністр закордонних справ ДНР" Наталія Никонорова також заявляла, що відведення сил і засобів сторін конфлікту в районі села Петрівське на Донбасі розпочнеться 4 листопада.

Передісторія: 

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петровському та Золотому.
  • 7 жовтня розведення сил та засобів у Петрівському та Золотому не почалося, оскільки бойовики порушили домовленість про припинення вогню.
  • У Золотому розведення почалося 29 жовтня – попри недотримання бойовиками режиму тиші впродовж 7 днів.
  • 31 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що розведення у Петрівському розпочнеться 4 листопада, за умови дотримання семиденного режиму тиші.
  • 1 листопада пресцентр ООС повідомив, що у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області завершилося дзеркальне розведення сил та засобів.
  • У Петрівському ж 30 жовтня зафіксовано обстріли, тому розведення сил і засобів на цій ділянці, заплановане на 4 листопада, Київ відклав.

Знати більше: Піти чи залишитись. Чи допоможе розведення військ закінчити війну на Донбасі

Українізація Штайнмаєра: як зробити ідею Кремля безпечною для України

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування