Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Аваков натякнув на компроміс щодо контролю над кордоном

Вівторок, 10 грудня 2019, 07:53
Аваков натякнув на компроміс щодо контролю над кордоном

Українська поліція зайде на окуповані території Донецької та Луганської області, коли їх залишать незаконні збройні формування, і готова патрулювати з "представниками територіальних громад".

Джерело: міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у коментарі Hromadske на полях саміту "нормандської четвірки" у Парижі

Пряма мова: "Це дуже важкий перехідний період, він триватиме пів року або й рік, але ми готові пройти. Але це буде потім, коли усі зі всім погодяться, а поки ми бачимо, що Путін не готовий повернути нам кордон".

Деталі: На уточнювальне запитання, чи йдеться про спільне патрулювання з так званою "народною міліцією", яка зараз має контроль на окупованих територіях, Аваков відповів: "Я ж вам сказав — територіальних громад".

Голова МВС також припустив, що Україна може погодитися на компроміс щодо контролю над кордоном і отримати його "не за місяць до місцевих виборів, а, наприклад, за 2 дні".

Цьому передувало: 9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Серед іншого, лідери України, Росії, Німеччини та Франції домовилися, що передумови для проведення місцевих виборів в ОРДЛО мають бути створені впродовж 4 місяців.

Київ наполягає, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише після повернення контролю над східним кордоном України й після роззброєння бойовиків, а Росія наполягає на дострокових виборах до повернення контролю над кордоном.

Знати більше: Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування