Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гризлов: Заяви про перегляд "Мінська" лише шкодять Україні

Четвер, 12 грудня 2019, 12:50
Гризлов: Заяви про перегляд Мінська лише шкодять Україні

Змін у Мінських угодах, заяви про підготовку яких пролунали з Києва, не буде, стверджує представник Росії в Контактній групі з урегулюванню ситуації на сході України Борис Гризлов.

Джерело: ТАСС із посиланням на коментар Гризлова журналістам

Пряма мова Гризлова: "З київської сторони пролунали заяви про підготовку якихось змін у Мінських домовленостях. Подібні заяви носять провокаційний характер і здатні ускладнити ситуацію в Донбасі.

Знову підкреслю: жодних змін у Мінських домовленості не буде і бути не може. Вся робота і Контактної групи, і нормандського формату спрямована на їх виконання.

Це стосується і переліку заходів, і послідовності їх виконання. Це було чітко підтверджено на нещодавньому паризькому саміті.

Києву потрібно думати не про перегляд, а про виконання своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями. Будь-які київські заяви про перегляд Мінських домовленостей приносять Україні лише шкоду, і за попередні роки в цьому можна було неодноразово переконатися".

Цьому передувало:

  • Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що мінські угоди застаріли, і припускав їх "адаптацію" лідерами "нормандського формату" – президентом України Володимиром Зеленським, президентом Росії Володимиром Путіним, президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
  • Помічник президента України Андрій Єрмак також говорив, що Мінські угоди вимагають уточнення, оскільки вони були укладені 5 років тому.
  • У Росії ж готувалися виступити на зустрічі в Парижі з жорсткою позицією з приводу послідовності виконання мінських угод – і 9 грудня сторони підтвердили прихильність мінським угодам.
  • Президент України Володимир Зеленський та російський лідер Володимир Путін домовилися продовжувати відведення сил від лінії розмежування на Донбасі та зусилля для обміну полонених, але не дійшли згоди щодо послідовності виборів та повернення Києву контролю за кордоном на сході. Зеленський хоче вибори після повернення кордону, а Путін – до, і посилається на Мінські угоди.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування