Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антоненко-Riffmaster передав записку: Я не причетний до вбивства Шеремета

Вівторок, 17 грудня 2019, 09:28
Антоненко-Riffmaster передав записку: Я не причетний до вбивства Шеремета

Сержант Сил спеціальних операцій, музикант Андрій Антоненко (Riffmaster) заперечує свою провину в убивстві журналіста Павла Шеремета в липні 2016 року.

Джерело: записка, поширена організаторкою Rock Battle UA Поліною Івановою у Facebook

Пряма мова: "Дякую всім друзям, колегам за підтримку.

Я не причетний до вбивства Павла Шеремета і ні в чому не винен, що б не казали люди зверху..

Це все брехня! Повна. Із першої літери.

Я дякую матері Павла Шеремета за те, що вона не хоче, щоб страждали невинні люди!

З повагою до всіх і співчуттям до мами Павла Шеремета, Riffmaster".

 

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Позиція "Української правди" щодо розслідування МВС справи Павла Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • У травні 2017 року "Слідство.Інфо" оприлюднило фільм "Вбивство Павла", зроблений із представниками міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP. У ньому були нові деталі, пропущені слідством, – зокрема, виявлені за допомогою записів із камер відеоспостереження.
  • Восени 2019 року слідство затримало Владислава та Інну Грищенків (чоловіка "Бучу" – 24 вересня на Волині, дружину "Пуму" – 5 листопада у Києві). Вони проходили у справі про невдалий замах в Івано-Франківській області на бізнесмена.
  • Грищенко заявляв, що слідство пропонувало йому визнати себе винним у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.
  • За даними слідства, саморобні вибухові пристрої, підкладені під автівки Павла Шеремета (липень 2016 року, Київ) й Михайла Чекурака (липень 2018 року, Косів) – майже ідентичні. А в вибухівці з Косова, яка не здетонувала, знайдено сліди ДНК обох Грищенків.
  • 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").
  • 14 грудня вночі Печерський суд Києва взяв під варту без можливості внесення застави сержанта Сил спеціальних операцій, музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster): його арештували на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Антоненка вважають організатором вбивства журналіста Павла Шеремета.
  • Аналогічний запобіжний захід – арешт до 8 лютого – Печерський районний суд Києва обрав для Юлії Кузьменко ("Ліси"). Дитячого хірурга й волонтерку також підозрюють у закладанні вибухівки під авто Шеремета.
  • Військового медика Яну Дугарь, яка нібито фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.
  • Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вбивство Шеремета було добре технічно підготовленим, а підозрювані говорили про покровителя, який їх має "витягнути" і захистити.
  • "Слідство.Інфо" вважає, що у розслідуванні вбивства журналіста Шеремета результати експертизи, на яку посилається Аваков, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі.
  • В "Української правди" також є низка питань щодо версії слідства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування