"Список Гандзюк": ТСК вивчатиме напади на активістів за останні три роки

Четвер, 19 грудня 2019, 04:59
Список Гандзюк: ТСК вивчатиме напади на активістів за останні три роки

Нова Тимчасова слідча комісія з контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів у 2017-2018 роках на засіданні 17 грудня вирішила дослідити й напади, які трапилися у 2019 році.

Джерело: голова Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик у Facebook

Дослівно: "Комісія погодилася включити у фокус своєї уваги не тільки справи зі "списку Гандзюк" за 2017-2018 рік, але й напади, що сталися протягом 2019 року. Ми передали ТСК список з десяти цьогорічних випадків, до процесу розслідування яких є найбільше запитань".

Деталі: На установчому засіданні обрали секретарем ТСК Марію Мезенцеву.

Головою комісії є народний депутат від "Слуги народу" Ігор Василів, його заступницею – депутатка від "Голосу" Соломія Бобровська, яка була ініціаторкою постанови про створення ТСК.

До складу комісії увійшло 13 депутатів. Діяти ТСК буде протягом одного року.

Серед присутніх також була Марина Хромих, предстаниця ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?". Вона запропонувала членам комісії звернутись до ГПУ із запитами щодо перешкоджання слідству з боку суду. 

Після чого члени ТСК вирішили до кінця тижня озвучити перелік питань до ГПУ, СБУ та МВС щодо стану розслідувань нападів на активістів. 

Надалі комісія планує виокремити ключові справи та міста, де, ймовірно проведе виїзні засідання.

Через півроку запланований перший звіт слідчої комісії.

Що передувало: 12 грудня Верховна Рада проголосувала за створення Тимчасової слідчої комісії з контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.

Читайте також: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

"Мовчання влади нас убиває": 55 нерозкритих злочинів проти активістів

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а через 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Наприкінці вересня біля Офісу президента зібрались активісти, які вимагали від влади розслідувати вбивство Каті Гандзюк та напади на громадських активістів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News