Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Директор Антикорупційного бюро Ситник опинився в реєстрі корупціонерів

Четвер, 19 грудня 2019, 12:27
Директор Антикорупційного бюро Ситник опинився в реєстрі корупціонерів

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник опинився у реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Джерело: Єдиний державний реєстр Національного агентства запобігання корупції

Деталі: Cтаття, відповідно до якої Ситника притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення: ч. 1 ст. 172-5 КУпАП Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

 
скріншот

Судове рішення набуло законної сили 13 грудня.

Передісторія:

  • 13 грудня 2019 року директор НАБУ Артем Ситник програв апеляцію у Рівненському апеляційному суді щодо рішення Сарненського суду Рівненської області, який восени визнав директора Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф 3400 грн.
  • Генпрокуратурою стосовно Ситника було складено адмінпротоколи стосовно його відпочинку  у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у декларації. Ситник нібито не сплатив кошти за проживання в ході свого відпочинку в сумі 25 тисяч гривень.
  • Ситник назвав вручений йому адмінпротокол необґрунтованим. Він також заявив, що сумнівається в неупередженості судді, який розглядає справу про нібито отримання ним корупційного подарунка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...