Суд продовжив арешт Грищенко

П'ятниця, 27 грудня 2019, 13:40
Суд продовжив арешт Грищенко
Громадське

Печерський суд Києва продовжив арешт ветеранці війни на Донбасі Інні Грищенко ("Пума"), підозрюваної у замаху на життя бізнесмена з Івано-Франківської області, до 24 лютого 2020 року.

Джерело: засідання суду

Пряма мова судді: "Клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою Грищенко Інни задовольнити. Продовжити строк тримання до 24 лютого 2020 року".

Деталі: Слова судді зустріли вигуками "Ганьба". 

Що було раніше: 26 грудня Грищенко, яку підозрюють у замаху на життя бізнесмена з Івано-Франківської області та голос якої фігурував у телефонних розмовах у справі вбивства Павла Шеремета, підтвердила, що її чоловік вибухотехнік і може виготовляти вибухівку.

Знати більше:  "Буча та Пума. Як арешт добровольців може бути пов'язаний зі справою Шеремета"

Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • Учасника бойових дій на Донбасі Владислава Грищенка затримали 24 вересня, його дружину Інну – 5 листопада. Обох суд узяв під варту на час розслідування невдалого замаху на вбивство Михайла Чекурака в Косові (Івано-Франківська область). Чекурак перебуває під судом у справі про розбій. Підозру у справі вбивства Шеремета їм не оголошували.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета підозрюють щонайменше п’ятьох осіб: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка ("Riffmaster"), добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").
  • Суд арештував Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт.
  • За версією слідства, Дугарь фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко фігурує в розслідуванні як організатор.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування