Грищенко підтвердила, що її чоловік може виготовляти вибухівку

Четвер, 26 грудня 2019, 13:13
Грищенко підтвердила, що її чоловік може виготовляти вибухівку

Ветеранка війни на Донбасі Інна Грищенко, відома як "Пума", яку підозрюють у замаху на життя бізнесмена з Івано-Франківської області та голос якої фігурував у телефонних розмовах у справі вбивства Павла Шеремета, підтвердила, що її чоловік вибухотехнік і може виготовляти вибухівку.

Джерело: Грищенко у коментарі hromadske в Печерському суді.

Пряма мова: "Мій чоловік за спеціальністю вибухотехнік. Було б дивно, якби він не міг чогось робити. Але тоді у нас потрібно усіх ветеранів, тисяч 20 точно закрити".

Деталі: Грищенко стверджує, що не була знайома із фігурантами вбивства журналіста у 2016 році. Також вона зазначила, що чула про чоловіка на позивний "Нацик", але особисто не знайома з ним. Грищенко стверджує, що її не допитували ні у справі по замаху на життя бізнесмена, ні у справі Шеремета.

Пряма мова: "Знайома з Яною (Дугарь – ред.), з Ріфом (Антоненком – ред.) з цього року, з кінця літа, а з Юлею (Кузьменко – ред.)з того літа. По ФБ (соцмережі Facebook – ред.) ми знайомі раніше, але з Яною взагалі тільки цього року познайомилась. Спочатку особисто, а потім у ФБ".

Грищенко заявила, що не пов’язана з замахом на вбивство чоловіка у Косові Івано-Франківської області у 2018 році та не розуміє, чому її тримають під вартою.

Прокуратура просить подовжити їй арешт ще на 2 місяці — суд узяв перерву до 11:00 п’ятниці.

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що підозрюють щонайменше п’ятьох осіб: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка ("Riffmaster"), добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").
  • Учасника бойових дій на Донбасі Владислава Грищенка затримали 24 вересня, його дружину Інну – 5 листопада. Обох суд узяв під варту на час розслідування невдалого замаху на вбивство Михайла Чекурака в Косові (Івано-Франківська область). Чекурак перебуває під судом у справі про розбій. Підозру у справі вбивства Шеремета їм не оголошували.
  • Суд арештував Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт.
  • За версією слідства, Дугарь фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко фігурує в розслідуванні як організатор.
  • Аваков заявив, що вбивство Шеремета було добре технічно підготовленим, а підозрювані говорили про покровителя, який їх має "витягнути" і захистити.
  • "Слідство.Інфо" вважає, що результати експертизи, на яку посилається Аваков, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі. Поліція заперечує.
  • В "Української правди" також є низка питань щодо версії слідства.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...