11 затриманих звільнили в Одесі для обміну з бойовиками – ЗМІ

П'ятниця, 27 грудня 2019, 20:54
11 затриманих звільнили в Одесі для обміну з бойовиками – ЗМІ

В Одесі звільнили з-під варти 11 осіб, для майбутнього обміну ув’язненими між Україною і Росією.

Джерело: Одеське видання "Думская" з посиланням на джерело в СБУ

Дослівно: "Вранці Приморський районний суд Одеси звільнив з-під варти підозрюваних в скоєнні півтора десятка вибухів (переважно у волонтерських центрах) Олександра Шевцова, Ігоря Удовенко, Євгенія Подмазко і Катерину Фотеву; організатора вибуху під стінами обласного управління СБУ Володимира Грубника, а також ряд інших осіб з подібними звинуваченнями. Всього з СІЗО вийшли 11 осіб".

Деталі: "Думская" вказує, що усіх 11 осіб вивезли на контрольний пункт в'їзду/виїзду (КПВВ) "Майорське" біля Горлівки.

За даними видання "Таймер", російським бойовикам передадуть фігурантів таких справ, які зараз перебувають під домашнім арештом або заставою, зокрема фігуранта "справи 2 травня" Сергія Долженкова.

Також днями з українських колоній почали вивозити і засуджених любителів Росії. Їх етапували до Київського СІЗО, звідки потім вивезли безпосередньо на місце обміну. Достовірно відомо про п'ятьох, серед яких - Костянтин Калашников (13 років за диверсію на залізниці) і Денис Шатунов (10 років за організацію замовного вбивства, якому вдалося запобігти).

Передісторія:

  • 9 грудня в Парижі лідери Франції, Німеччини, України та Росії домовилися, що до кінця року відбудеться обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх".
  • Проблемним залишилося розуміння формули "всіх на всіх": чи йдеться про усіх встановлених осіб, чи про всіх підтверджених. Москва не погоджується підтвердити утримання деяких осіб, яких, за інформацією Києва, незаконно тримають у неволі окупанти.
  • 23 грудня Тристороння контактна група досягла домовленості про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця цього року.
  • Попередній масштабний обмінутримуваними особами між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся на Донбасі 27 грудня 2017 року.
  • Раніше повідомлялося, що у неділю, 29 грудня, відбудеться обмін 200 утримуваними особами у рамках "великого обміну"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування