У Раді оголосили про виключення трьох "слуг народу" з фракції

Вівторок, 3 грудня 2019, 09:38

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно оголосив про виключення з фракції президентської партії "Слуга народу"  Анни Скороход, Антона Полякова та Романа Іванісова.

Джерело: засідання Верховної Ради 3 грудня

Деталі: Разумков оголосив, що, згідно з протоколом засідання фракції "Слуга народу" від 15 листопада, повідомляє про виключення зі складу фракції народних депутатів Полякова Антона Едуардовича та Скороход Анни Костянтинівни.  

Згодом спікер зачитав заяву голови фракції Давида Арахамії, що фракція "Слуги народу" на своєму засіданні 2 грудня прийняла рішення виключити зі своєї фракції народного депутата Іванісова Романа Валерійовича.

Передісторія:

  • 14 листопада народна депутатка від "Слуги народу" Анна Скороход звинуватила владу у затриманні свого чоловіка Олексія Алякіна через її голосування всупереч позиції фракції щодо відкриття ринку землі у першому читанні. А голова фракції Давид Арахамія звинуватив Скороход у пропонуванні хабарів і лобіюванні інтересів "олігархічних груп". 
  • 15 листопада фракція "Слуга народу" вирішила виключити народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова. Полякова виключили через порушення домовленості про спільне голосування по ряду чутливих питань
  • Згодом колишній нардеп Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що депутат "Слуги народу" Роман Іванісов у середині 90-х років був засуджений за зґвалтування неповнолітньої.
  • Іванісов назвав цю інформацію "чорнухою" і "заказухою" і оприлюднив довідку про відсутність судимості.
  • Генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що народний депутат "Слуги народу" Роман Іванісов має погашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні. Водночас, у ГПУ заявили, що перевірка ще триває.
  • 20 листопада голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував призупинити членство депутата Романа Іванісова у фракції на час перевірки інформації про його судимість за зґвалтування неповнолітньої.
  • 25 листопада Романа Іванісова виключили зі складу партії "Слуга народу" та фракції політсили у Верховній Раді.
  • Перед цим Анна Скороход заявила, що вони з Антоном Поляковим створять власну депутатську групу, в яку підуть інші депути зі "Слуги народу".

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування