Головні новини четверга і ночі: відео падіння "Боїнга" та версії причин аварії літака

П'ятниця, 10 січня 2020, 07:00

Декілька країн заявили, що український літак збила ракета, ЗМІ оприлюднили відео влучання ракети у "Боїнг"  – новини, які були актуальні 9 січня.

Про відео

Видання The New York Times та міжнародна команда розслідувачів Bellingcat опублікували відео, на якому, за їхніми твердженнями, видно момент збиття літака.

Про версії причин катастрофи

ЗМІ, з посиланням на західні спецслужби, називали версію про технічну несправність літака, а не збиття ракетою.

Однак пізніше кілька західних медіа оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

Згодом прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що за даними розвідки, український "Боїнг" збила іранська ракета

Президент США Дональд Трамп сказав, що не вірить у версію технічної несправності літака МАУ.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив про наявність певного об'єму інформації, яка дозволяє припустити, що український літак в Ірані був збитий ракетою.

Глава агентства цивільної авіації Ірану Алі Абедзадех заявив, що ракетна атака на український літак була "науково неможливою, і подібні чутки не мають сенсу".

Про телеграм-канал "Української правди"

А ми продовжуємо агітувати вас за те, щоб ви підписались на наш телеграм-канал "УП. Кляті питання" 3-5 постів на день. Тільки важливі новини на актуальні теми. Пояснюємо складні речі простою мовою. І, найголовніше, з жартами на межі!

Про інші важливі новини

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу "Прямий".

Служба безпеки України заявляє, що попередила вбивство колишнього бойового командира ЗСУ у Харкові, яке мав вчинити завербований російськими спецслужбами колишній нацгвардієць.

Чемпіон світу з боксу у легкій вазі українець Василь Ломаченко опублікував у своєму Instagram відеоролик, в якому використані кадри з російським спецназом.

2 січня Господарський суд м. Києва відкрив провадження за позовами низки екс-топ-менеджерів та екс-акціонерів Приватбанку (Олександра Дубілета, Тимура Новікова, Олега Гороховського тощо) про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку.

Приватбанк подав апеляцію на рішення суду про стягнення з банку 21,85 мільйонів гривень боргу за кредитом рефінансування.

Вища рада правосуддя звільнила суддю Баришівського районного суду Київської області Олену Литвиненко, яка винесла ухвалу про призупинення ліцензії авіаперевізника SkyUp.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування