Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа проти Труби: він готовий захищатись і сварить Порошенка

Понеділок, 13 січня 2020, 14:15
Справа проти Труби: він готовий захищатись і сварить Порошенка

Колишній директор Державного бюро розслідувань Роман Труба вважає порушену проти нього справу помстою експрезидента Петра Порошенка і запевняє, що співпрацюватиме з правоохоронцями.

Джерело: повідомлення Труби в Telegram

Пряма мова: "Це очікувано. По-перше, це особисте – Петро Олексійович прагне помсти за професійну роботу, яку вели слідчі ДБР в рамках 13 кримінальних проваджень, учасником яких він є. По-друге, йому потрібно перекривати докази, здобуті під час розслідування, політичною картою: поставити під сумнів об’єктивність дій керівника, чим знецінити результати роботи ДБР. Саме з цим меседжем він буде заходити до європейських політиків – це його єдиний захист".

Деталі: Ексголова ДБР упевнений, що кримінальне провадження Офісу генпрокурора щодо його дій не має перспектив, адже справа відкрита "стосовно повідомлень про фейкові аудіозаписи".

Головне питання, на переконання Труби, полягає в тому, хто замовив та встановив прослуховування в його кабінеті, щоб була підстава для створення "фейкових записів".

Колишній директор ДБР пообіцяв співпрацювати з правоохоронцями та відповідати на їхні питання.

Знати більше: Що буде з Державним бюро розслідувань та чому звільнили його керівника?

Трубу зірвало. Як і за що Зеленський і Рада розігнали керівництво ДБР

Що було раніше: В Офісі генерального прокурора Руслана Рябошапки почали кримінальне провадження дій Романа Труби на посаді директора Державного бюро розслідувань. Справа стосується розголошення відомостей досудового розслідування та втручання у діяльність працівників правоохоронних органів.

Передісторія:

  • 21 вересня Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему. 
  • Увечері 19 листопада в месенджері Telegram з'явився анонімний канал під назвою "Трубу прорвало", де викладають аудіозаписи, зроблені нібито в кабінеті керівника ДБР і на яких чутно схожий на його голос.
  • Роман Труба назвавзаписи, оприлюднені у Telegram-каналі "Трубу прорвало", провокацією, але відмовився коментувати, чи там звучить саме його голос.
  • На записах одного зі співрозмовників імовірний Труба називає "Андрій", "Андрій Йосипович" (можливо, керівник Офісу президента Андрій Богдан).
  • На одному з аудіозаписів голос, який нібито належить Трубі, обговорює з іншим чоловіком "підозру по Уляні" (ймовірно, мова про ексочільницю МОЗ Уляну Супрун, – ред.) і просить "підготувати довідки", бо він іде на "доповідь до Володимира Олександровича".
  • Також на записах обговорюють, що заступники Труби фігурують на плівках НАБУ, знятих в кабінеті у судді Вовка.
  • Крім того, на записах нібито є голос заступника Богдана Андрія Смирнова, який дає вказівки кого допитувати, кого "підвісити", а кого "доганяти".
  • На записах нібито Труба зупиняє обшуки на підприємствах Костянтина Жеваго, обговорює те, що п’ятий президент Петро Порошенко не прийшов на допит, і те, що під час візиту МВФ не треба чіпати Приватбанк и НБУ. У
  • ДБР є 13 проваджень,фігурантом яких є п’ятий президент України Петро Порошенко, розпочатих зокрема за заявами колишнього першого заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.
  • Верховна Рада 3 грудня перезавантажила ДБР, завдяки чому Роману Трубі доведеться залишити свою посаду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування