Справа Шеремета: Свідок у суді заявила про алібі підозрюваної Дугарь

Середа, 15 січня 2020, 16:46
Справа Шеремета: Свідок у суді заявила про алібі підозрюваної Дугарь

На суді з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Яні Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, свідок заявила, що на момент скоєння злочину дівчина перебувала на території 66-го військового медичного госпіталю у Покровську на Донеччині.

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: Печерський районний суд Києва 15 січня розпочав розгляд клопотання захисту про зміну запобіжного заходу військовому медику Яні Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

На запитання прокурора, чи були свідок Тетяна Палфій і Дугарь у період із 16 по 18 липня разом, вона відповіла: "в наряди ми разом заступали".

Захисники заявили, що у них є ще кілька свідків і попросили суд перенести засідання. Суд відклав розгляд клопотання до 12:30 17 січня.

Що було раніше: 8 січня Київський апеляційний суд залишив  Дугарь під цілодобовим домашнім арештом. Колегія суддів змінила місце реєстрації Дугарь із селища Гвардійського Дніпропетровської області на Київ.

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • 13 грудня підозрювану у причетності до вбивства журналіста та одного із керівників "Української правди" Павла Шеремета Яну Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт.
  • За версією слідства, Дугарь фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства. Поліція називає її "розвідницею".
  • 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.
  • За версією правоохоронців, закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, а допомагав їй Антоненко.
  • Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в країні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування