Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцов про Путіна: Зеленський не розуміє з ким має справу

Середа, 22 січня 2020, 16:26
Сенцов про Путіна: Зеленський не розуміє з ким має справу

Український режисер Олег Сенцов на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що Володимир Зеленський хоче домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним, але з Путіним неможливо домовитися.

Джерело: "Новое время"

Пряма мова Сенцова: "Путін хоче миру. Для нього це дуже зручно, тому що він демонструє всюди що ведуться переговори, що ми не такі агресори, що ми за мир з Україною, що у нас вже все добре, є внутрішній конфлікт, але зараз ми розберемося. І це слабка позиція.

Путін грає в довгу гру - дуже серйозну, дуже складну. Це дуже небезпечний, сильний противник і абсолютно жорстокий. Потрібно розуміти, з ким ти маєш справу. Або пан Зеленський не зовсім розуміє, з ким він має справу, або вважає, що він зможе це зробити. У Баканова (глави СБУ) така ж позиція, я з ним спілкувався. Дуже дивно чути від дорослих людей, що вони в це вірять".

Деталі: За його словами, президент України Володимир Зеленський хоче привернути симпатію Путіна і якось з ним домовитися, а Путін - людина, яку неможливо до себе розташувати.

Нагадаємо: 

  • Нещодавно в інтерв'ю Зеленський заявив, що президент Росії Володимир Путін розуміє його позицію про те, що Україна є незалежною країною.
  • За його словами, з Путіним у нього "почався діалог", було кілька телефонних дзвінків, відбулася зустріч у Нормандському форматі.
  • 10 травня 2014 року російські окупанти Криму затримали режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка й звинуватили їх у підготовці терактів. Кримчани заперечували звинувачення.
  • 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд Ростова засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі, а Кольченка до 10 років в’язниці.
  • У травні 2018 року в колонії міста Лабитнангі Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і припинив голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.
  • 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними Україною і Росією громадянами у форматі "35 на 35". Зокрема, Москва видала Києву і політв’язнів Сенцова та Кольченка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування