Заарештовано підозрюваного в організації вибухів та актів вандалізму в різних містах

Четвер, 23 січня 2020, 18:11
Заарештовано підозрюваного в організації вибухів та актів вандалізму в різних містах

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному в організації вибухів в різних містах, осквернень могил і пам’ятників, який 18 місяців переховувався від слідства.

Джерело: пресслужба Офісу генерального прокурора

Деталі: За даними слідчих, заарештований підозрюється у причетності до підриву ручної гранати та  оскверненні могильного комплексу "Цадика Нахмана" у 2016 році, підриву гранати РГД-5 на території Черкаського відділку поліції у 2017, підриву пам’ятника Угорському народу на Верецькому перевалі, що мало місце у 2017 році.

Також йому інкримінують розпалювання національної ворожнечі та ненависті, що мали місце в урочищі Гута Пенятська в Бродівському районі Львівської області і на території заповідника "Биківнянські могили", а також спаплюження іудейської релігійної святині – синагоги "Цорі Гільод" у Львові у 2017 році, вчинення хуліганських дій біля посольств США та Литви.

Заарештований підозрюється також закінченому замаху на вбивство, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб із застосуванням вибухового пристрою у Києві під час святкування Дня Незалежності у 2017 році.

Окрім того, слідство вважає його причетним до розфарбовування пам’ятника воїнам АТО, вибуху біля пам’ятника воїнам АТО у 2017 році, підриву ручної гранати біля входу приймальні політичної партії "Національний корпус" у 2017 році.

Що було раніше: Близько 2 років тому, 5 жовтня 2107 року, було заарештовано трьох чоловіків, за підозрою у вчиненні вказаних злочинів.

Як повідомляли тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і глава Нацполіції Сергій Князєв, чоловіків затримали в момент підготовки підриву пам’ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

Нагадаємо:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування