Протести у Нових Санжарах: влада заспокоює людей, в облраді чекають керівництво МОЗу

Четвер, 20 лютого 2020, 12:21
Протести у Нових Санжарах: влада заспокоює людей, в облраді чекають керівництво МОЗу
Facebook Олег Синєгубов

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький скликає позачергову сесію облради через протести у Нових Санжарах проти розміщення там на обсервацію евакуйованих із Китаю, а голова Полтавської обласної держадміністрації Олег Синєгубов веде переговори з місцевими жителями.

До голови ОДА приєднався міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Джерело: Facebook-сторінки Біленького та Синєгубова, сайт Полтавської ОДА

Пряма мова голови облради: "Завтра на 10:00 скликаю позачергову сесію Полтавської обласної ради щодо ситуації у Нових Санжарах. Очікуємо керівництво МОЗу та інші компетентні служби, керівників та депутатів громади. Потрібно унеможливити будь-які прояви дестабілізації ситуації в області та поінформувати людей!".

Пряма мова голови Полтавської ОДА: "Я з народом. Готовий слухати всіх.

Зараз зустрічаємося з ініціативною групою".

 
adm-pl.gov.ua
 

Деталі: Перед тим Синєгубов зустрівся з місцевими депутатами й активом Нових Санжар.

Він обіцяє зробити "все, щоб уникнути будь-якої загрози для жителів області".

Голова ОДА наголосив, що українці, які прибули з Уханя, пройшли санітарно-епідеміологічні перевірки перед посадкою на борт у Китаї, під час проміжної посадки в Алма-Ати у Казахстані, а також контроль на борту літака під час польоту.

Синєгубов наголосив, що фахові лікарі МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані здорові, не мають жодних симптомів хвороби, але повинні пройти карантин і обсервацію (спостереження) протягом 14 днів. Це – превентивний захід.

Він пояснив, що евакуйовані громадяни житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах, його повністю ізолюють та переведуть на суворий режим бактеріологічної безпеки.

Керівник області запросив до Нових Санжар фахівців медичної галузі Полтавщини, зокрема завідувачку кафедрою, доктора медичних наук, доцента, лікаря вищої категорії з фаху "Інфекційні хвороби" УМСА Тетяну Коваль та заступника головного лікаря з медичної частини КП "Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради" Людмилу Волошину.

До оглядів також залучать спеціалістів з Києва, які вже виїхали, повідомив він.

Синєгубов наголосив, що потрібно подбати і про тих, хто повертається з Уханя, і про тих, хто проживає на Полтавщині, в Україні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також прибув до Нових Санжар, тоді як автобуси з евакуйованими людьми лише відправляються туди з аеропорту Харкова.

Голова МВС обговорив поточну ситуацію з головою облдержадміністрації Олегом Синєгубовим.

Пряма мова Авакова: "Евакуйовані українці здорові, 10 днів інкубаційного періоду вони вже пройшли. Симптомів хвороби немає".

 

Передісторія:

  • 19 лютого з Китаю вилетіли 73 людини: 45 українців і 28 іноземців. Чотирьох осіб через симптоми хвороби не пустили на борт (3 українці і 1 казахстанка). Одна казахстанка зійшла при зупинці в Алмати – тож до України прибули 72 евакуйовані особи.
  • Близько 11:45 четверга, 20 лютого, літак із евакуйованими з Китаю людьми приземлився в аеропорту Харкова. До цього він намагався приземлитися там о 8 ранку, але через туман покружляв над містом понад пів години – і полетів на дозаправку в аеропорт "Бориспіль", що під Києвом.
  • Через інформацію,  що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС у Нових Санжарах Полтавської області, місцеві мешканці почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу.
  • За останніми даними, вірусом Covid 2019 у світі заразилися 75 751 особа (з них понад 74,5 тисячі – у Китаї), померли від його наслідків 2 130 людей, одужали від нього 16 822 людини.

Олена Рощенко, УП, доповнено

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...