Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коронавірус: у КМДА кажуть, що мають запровадити скринінг в органах влади

Середа, 11 березня 2020, 15:00
Коронавірус: у КМДА кажуть, що мають запровадити скринінг в органах влади

На вході в органи державної влади мають заміряти температуру у зв’язку з ризиком поширення коронавірусу, сказав перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник.

Джерело: брифінг у КМДА 11 березня

Пряма мова Поворозника: "Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не обмежує роботу закладів влади, всі працюють у штатному режимі.

Єдине, що має бути запроваджений (температурний) скринінг в органах державної влади. Мається на увазі, що з завтрашнього дня тут на вході з’явиться пост з лікарем, санепідеміологом, які будуть за зовнішніми ознаками (контролювати).

У нас завтра планується чергова сесія Київської міської ради – нічого обмежувати не будуть. Просто за зовнішніми ознаками буде проведено скринінг – люди з явними ознаками не будуть допускатися (на роботу)".

Деталі: Перший заступник голови КМДА заявив, що у влади є план дій на будь-який із варіантів розвитку подій.

Пряма мова: "Я наголошую, що це не карантин (зараз) – а обмежувальні профілактичні заходи. У разі розповсюдження, не дай Бог, коронавірусу у Києві – будуть вживатися карантинні заходи, які під собою мають на увазі обмеження пересування громадян, в’їзду у місто, виїзду з міста…

Карантин – це заборона на в’їзд, заборона на виїзд, зміна руху громадського транспорту. Їх (заходів) є багато – подивіться приклади Китаю, Сингапуру, Гонконгу, Італії. Такі ж заходи розроблено, щоб у нагальному випадку їх можна було використовувати". 

Інші подробиці:  Поворозник пояснив обмеження зібрань у столиці 60 людьми тим, що це – та кількість людей, якій можна зробити досить якісний температурний скринінг.  

Він повідомив, що у торговельних центрах із 12 березня будуть працювати бригади, які будуть оглядати людей і за необхідності міряти їм температуру – якщо будуть симптоми хвороби, людину направлятимуть до лікарні.

Припинення навчання і закриття садочків торкнеться близько 750 тисяч осіб – дошкільнят, школярів та студентів. У КМДА попросили батьків організувати перебування дітей вдома. Там наголосили, що "краще попередити можливі захворювання, ніж потім наздоганяти і боротися з захворювання".

Знати більше: Які заходи у Києві скасують через коронавірус – протокол КМДА

Передісторія:

  • 11 березня Кабінет міністрів вирішив запровадити обмежувальні заходи в Україні з 12 березня до 3 квітня через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Введено обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Також заплановано тритижневий "карантин" у навчальних закладах.
  • Київська влада окремо запровадила обмежувальні заходи: з 12 березня і до кінця місяця усі освітні заклади столиці будуть закриті, масові зібрання будуть дозволені максимум на 60 людей. 

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...