Головні новини суботи і ночі: підготовка до розведення на Донбасі, справа Чорновол

Неділя, 12 квітня 2020, 08:00

Зеленський заявляє про підготовку нових ділянок для розведення, ДБР звинувачує Чорновол у маніпуляціях – новини, які були актуальні 11 квітня.

Про розведення

Президент Володимир Зеленський заявляє, що розведення сил і засобів допомогло зменшити кількість обстрілів у зоні ООС та повідомляє про роботу над узгодженням нових ділянок.

Про Чорновол

Державне бюро розслідувань заявило, що слова екснардепки Тетяни Чорновол стосовно причин підпалу офісу "Партії регіонів" 18 лютого 2014 року є недостовірними.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Станом на ранок суботи в Україні підтверджено 2511 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Рішення комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо обмеження свободи пересування громадян носять рекомендаційний характер, комендантська година можлива лише за умови введення надзвичайного стану.

У Миколаївській області зафіксовано два випадки захворювання на COVID-19. Таким чином, в Україні не залишилося жодної області без підтверджених випадків хвороби.

Бюджетний комітет Верховної Ради затвердив проєкт змін до держбюджету на 2020 рік.

Міністр фінансів Сергій Марченко наголосив, що без співпраці з Міжнародним валютним фондом дефолту в Україні не буде, однак буде дуже складно. 

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо повернення Уляни Супрун на посаду міністра. Він наголошує, що главою МОЗ призначений Максим Степанов, пріоритетами якого є боротьба з коронавірусом та продовження медичної реформи.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав склад новоствореної Ради з питань економічного розвитку, яка шукатиме шляхи подолання наслідків поширення коронавірусу в Україні.