Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спалах коронавірусу у Лаврі: друга смерть і COVID-19 у намісника Павла

Понеділок, 13 квітня 2020, 15:04
Спалах коронавірусу у Лаврі: друга смерть і COVID-19 у намісника Павла

12 квітня помер 47-річний чоловік, якого з коронавірусом госпіталізували з Києво-Печерської лаври, таким чином – це вже друга смерть від COVID-19 у святині.

Джерело: пресслужба Київської міської державної адміністрації та джерела серед депутатів-меценатів УПЦ МП у коментарі "Українській правді"

Пряма мова: "За минулу добу двоє померлих. Це люди з Києво-Печерської лаври. Один – 73-річний, інший – 47-річний. Були госпіталізовані. Обоє перебували у важкому стані. Один був підключений до ЕКМО. Померли в лікарні".

Деталі: За даними КМДА, 13 квітня з Києво-Печерської лаври госпіталізували ще 3 осіб. Таким чином у лікарні загалом перебували 12 осіб з лаври (разом з двома, які померли – ред.).

Інших деталей у пресслужбі не розповіли.

Джерела УП серед депутатів-меценатів УПЦ МП також повідомили, що у намісника лаври Павла діагностували коронавірус.

У Києво-Печерській лаврі повідомили УП, що не володіють інформацією ні про другу смерть, ні про коронавірус у намісника Павла. Чоловік, який підняв слухавку у лаврі, повідомив, що вони читали, що митрополита Павла госпіталізували з легкими симптомами, але з самим намісником не спілкувались, тому підтвердили чи спростувати цю інформацію не можуть.

Пізніше керуючий справами УПЦ МП, митрополит Антоній підтвердив "Українській правді" два випадки смерті серед монахів Києво-Печерської лаври.

Другий монах лаври, який помер, – це ієродиякон Наум. 

 

Обом померлим робили тести, утім чи виявили коронавірус, митрополиту невідомо.

Пряма мова Антонія: "Там зафіксовано, що смерть від пневмонії, а що було причиною цієї пневмонії – я не знаю. В отця Нектарія там цілий пучок хвороб був, він у минулому році дуже був хворий, думали всі, що помре. А тепер робили шунтування серця, десь місяць тому, і це запалення легень було як наслідок тієї операції. Він саме так зліг у лікарню, що там було далі, у мене нема тих документів".

Про наявність коронавірусу в намісника храму митрополита Павла Антонію теж невідомо. За його словами, намісника "госпіталізували, бо в нього діабет складний, і щоб було все під контролем".

На запитання, чи відкриватиметься обитель УМЦ МП для прихожан на Великдень митрополит сказав, що подивляться, як ще пройде цей тиждень, і не будуть загадувати.

Джерела УП у столичній владі повідомили, що стан митрополита Павла не важкий. Йому зробили ПЦР-тест, який підтвердив у служителя коронавірус.

Що було раніше: 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович). Джерело "Української правди" повідомляло, що архімандрит Нектарій був підключений до апарату штучної вентиляції легень, мав проблеми з легенями близько двох тижнів, однак обидва тести на COVID-19 були негативними.

Джерела УП також повідомляли, що настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло госпіталізований до Олександрівської лікарні. Однак чи виявлено в нього коронавірус, УП не відомо.

Читайте також: Скільки людей захворіли на COVID-19 в Україні та світі

Передісторія: 

  • Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що упродовж доби 12 квітня у столиці зафіксували рекордну кількість випадків захворювання на коронавірус – 79 осіб, із них 63 випадки у Києво-Печерський лаврі, двоє людей померли.
  • У лаврі вже більше 90 підтверджених випадків СOVID-19, святиню закрили на карантин.
  • Станом на 9 ранку 13 квітня в Україні лабораторно підтверджено 3102 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, за добу зафіксовано 325 нових випадків. Серед нових зафіксованих випадків – 12 дітей і 85 медпрацівників.

Ірина Балачук, Ольга Кириленко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування