Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Голос" на виборах готується брати Захід і Центр, а ОПЗЖ – Схід і Південь

Четвер, 28 травня 2020, 11:59
Голос на виборах готується брати Захід і Центр, а ОПЗЖ – Схід і Південь

Партія співака Святослава Вакарчука "Голос" на місцевих виборах планує завести свої фракції у базових містах та областях на Заході і в Центрі країни, а "Опозиційна платформа – За життя" готується воювати за Схід і Південь.

Джерело: стаття "Української правди" "Зробимо його разом. Як противники Зеленського готуються до реваншу"

Деталі: Відзначається, що з усіх парламентських сил партія "Голос" перебуває у найскладнішому становищі, оскільки менше ніж за рік втратила майже половину свого електорату і досі чітко не сформувала для виборців свою роль і позицію в політиці.

Крім того, "Голос" постійно змінює тих, кого вважає суперником, а кого – партнером. 

Ключовою людиною у "Голосі" сьогодні є депутатка Кіра Рудик, якій доручили систематизувати роботу всіх осередків. 

Водночас у партії немає як таких стратегів чи політтехнологів. Замість них "Голос" шукає позасистемного спеціаліста, такого собі СЕО, який зміг би допомогти партії давати відповідь на запити людей на місцях. 

У Львові кандидатом від "Голосу" може стати депутат цієї фракції Ярослав Рущишин. Щодо кандидатів у інших містах ще тривають дискусії. Найбільша інтрига – це Київ. На цю посаду розглядали шоумена Сергія Притулу, який балотувався у Раду від "Голосу", але чи піде він на вибори – загадка навіть для його партії.

За даними УП, у штабі відповіді Притули чекають до початку червня. Якщо він відмовиться, то у Вакарчука висунути кандидатом у мери столиці можуть Кіру Рудик. 

"Опозиційна платформа – За життя" на місцевих виборах вирішила не змінювати ні месиджів, ні стратегів.

Але оскільки Опоплатформа сформована з двох крил (одне орієнтується на Віктора Медведчука і Вадима Рабіновича, інше – на Бойка-Льовочкіна-Фірташа), то має фактично одразу двох керівників штабу: Рабіновича та Бойка.

Хоча головним стратегом кампанії очевидно буде, як і на парламентських виборах, колишній голова Адміністрації Януковича Сергій Льовочкін

До серйозної боротьби партія готується в Одесі, Харкові, Миколаєві, Херсоні, Донецькій і Луганській області.

У Києві від ОПЗЖ на мери скоріш за все піде Олександр Попов, який в часи Януковича працював головою Київської міської державної адміністрації і якого судили за організацію розгону студентів на Майдані. 

Однак у партії Медведчука і Льовочкіна на цих виборах є не лише проблема Зеленського, але й несподіваний противник – партія Анатолія Шарія, яка тепер забирає частину електорату ОПЗЖ у її базових регіонах. 

Читайте також: "Слуга народу" готується до виборів. "Смотрящі" від парламенту та ТБ для електорату

Чотири штаби "Слуги народу": як організована підготовка до місцевих виборів у Зеленського

Передісторія: 

  • Чергові місцеві вибори в Україні, за Конституцією, мають відбутися 25 жовтня.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування