У VIP-камерах Лук'янівського СІЗО вже є двоє клієнтів

П'ятниця, 29 травня 2020, 17:18
У VIP-камерах Лук'янівського СІЗО вже є двоє клієнтів

У Київському слідчому ізоляторі платною послугою з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах скористалися дві особи.

Джерело: заступник міністра юстиції Олена Висоцька у коментарі "Укрінформу"

Пряма мова: "У нашому пілотному проєкті є 2 клієнти. Вони в Києві".

Деталі: Висоцька уточнила, що особи оплатили послугу з надання поліпшених побутових умов у СІЗО на місяць і перебувають у чотиримісній камері удвох.

Заступник міністра розповіла, що в ці вихідні разом із міністром юстиції Денисом Малюською відвідають Дніпро та Запоріжжя, де також планують відкрити в СІЗО платні камери.

За словами Висоцької, відкриття платних камер планується також у СІЗО Харківської області, Чернівцях, інших великих містах України.

Передісторія:

  • У квітні стало відомо, що міністерство юстиції в межах реформи вирішило зробити у слідчих ізоляторах платні камери підвищеного комфорту.
  • Згодом повідомлялося, що платні камери у слідчих ізоляторах з’являться спочатку в Київському СІЗО.  Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 грн за добу, 8 000 грн за тиждень та 12 000 грн за місяць.
  • З 8 травня у Київському СІЗО запрацювали камери з поліпшеними побутовими умовами для ув’язнених. 
  • 18 травня міністр юстиції Денис Малюська під час візиту на Львівщину перевірив слідчий ізолятор та платну камеру СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News