Рада не буде поспішати з ухваленням закону про референдум – віцеспікер

Неділя, 28 червня 2020, 03:28
Рада не буде поспішати з ухваленням закону про референдум – віцеспікер
Фото: Дмитро Ларін

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, який очолює робочу групу із розробки проєкту закону про референдум стверджує, що нардепи не будуть поспішати із розгляд закону у другому читанні.

Джерело: Стефанчук в інтерв’ю для "Радіо Свобода"

Деталі: Мова йде про внесений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний законопроєкт №3612. Вказану версію нардепи підтримали у першому читанні. 

За словами Стефанчука, перспективи ухвалення законопроєкту в цілому – надзвичайно високі. Віцеспікер пояснив, що для цього закону влада вирішила відмовитись від турборежиму.

Наразі розробники очікують висновок Венеційської комісії. Стефанчук сподівається, що це станеться у липні цього року. 

"Я думаю, що після того, як ми отримаємо висновок Венеційської комісії, ми тут теж не будемо спішити. Нам ні до якої дати немає потреби. Нам важлива якість цього законопроєкту", – заявив перший віцеспікер.  

Знати більше: Зеленський пропонує дозволити референдуми із 4 питань і голосувати через інтернет

Стефанчук: проведення референдуму в середньому коштує 2 мільярди

Передісторія:  

  • 18 червня Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт про всеукраїнський референдум із необхідністю його доопрацювання до другого читання.
  • Проєкт закону передбачає 4 основних складових предмету, що може бути винесено на референдум: внесення змін до Конституції, зокрема щодо виборів і референдуму; питання загальнодержавного значення; питання зміни території України; питання втрати чинності законів чи їхніх положень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування