Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля Ради затримали 8 людей: перешкоджали акції

П'ятниця, 5 червня 2020, 16:00
Біля Ради затримали 8 людей: перешкоджали акції
Фото: Назарій Мазилюк, УП

Поліція Києва повідомляє, що затримала на вулиці Грушевського вісьмох молодиків, які намагалися перешкодити проведенню акції.

Джерело: сайт поліції Києва

Дослівно: "Восьмеро агресивно налаштованих молодиків, які намагалися своїми діями перешкоджати проведенню заходів, затримали. У них вилучили газові балончики, складані ножі. Наразі поліція з’ясовує їх особи та мотиви протиправної поведінки".

Деталі: У поліції відзначили, що від ранку 5 червня посилили заходи безпеки в урядовому кварталі, оскільки під Верховною Радою була запланована акція протесту.

Повідомляється, що правоохоронці "проводили превентивні заходи з підозрілими та агресивно налаштованими особами", які не є учасниками акції.

Під час поверхового огляду кількох осіб поліцейські вилучили кілька газових балончиків та складані ножі. Вісьмох агресивно налаштованих осіб затримали.

Зараз з ними спілкуються правоохоронці та встановлюють усі обставини та мотиви такої поведінки. Після перевірки діям затриманих нададуть правову оцінку.

Що було раніше: Вранці 5 червня під будівлею Верховної Ради розпочався мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Учасники акції фаєрами підпалили "міліцейський бобік". А згодом підпалив себе під Радою житель Нової Каховки Юрій Ляшенко. 

Читайте також: Катування і зґвалтування у поліцейському відділку Кагарлика. Все, що відомо

Передісторія:

  • Фракція "Слуга народу" запропонувала заслухати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на годині запитань до уряду 5 червня із доповіддю щодо резонансних кримінальних подій останнього тижня.
  • Заступник голови депутатської фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму виступі підтримав цю ідею та нагадав, що його політсила закликає відправити Авакова у відставку.
  • Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков порадів, що позиції фракцій "Голос" та "Слуга народу" співпали в питанні виклику для доповіді очільника МВС.
  • Фракція "Голос" 2 червня розпочала збір підписів нардепів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування