Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бужанський відповів на виклик Геращенко: пропонує написати твір

Четвер, 16 липня 2020, 14:44
Бужанський відповів на виклик Геращенко: пропонує написати твір

Нардеп від "Слуги народу" і автор скандального законопроєкту про скасування обов’язкового навчання українською мовою в навчальних закладах Максим Бужанський відповів на виклик депутата "Євросолідарності" Ірини Геращенко, яка запропонувала йому написати диктант.

Джерело: Telegram-канал нардепа

Дослівно: "Друзі, дуже шановні люди підказують мені, що диктант, це четвертий клас. І якщо Ірина Геращенко хоче зі мною в чомусь змагатися, я вибираю твір".

Що було раніше: 16 липня під Верховною Радою проходить акція проти законопроєкту "Слуги народу" Бужанського.

Геращенко викликала Бужанського на дуель - запропонувала написати диктант російською та українською мовами.

Вона впевнена, що напише ці диктанти в тисячі разів краще, ніж Бужанський.

Довідково: Законопроєкт Максима Бужанського полягає у скасуванні частини закону про мови, яка вимагає перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року.

Комітет Верховної Ради законопроєкт Бужанського відхилив.

Бужанський потрапив до Ради як мажоритарник "Слуги народу". Обирався у 25 окрузі, що в Дніпропетровській області. Він член комітету Ради щодо правоохоронної діяльності. На час обрання працював менеджером в ТОВ "Арна".

Бужанський відкрито виступає проти Революції гідності та не приховує, що підтримував Януковича.

Раніше нардеп обізвав журналістку "тупою вівцею", бо вона сказала, що Бужанський "ностальгує за СРСР і часами Віктора Януковича". 

Торік нардеп побився у Раді із своїм колегою Гео Леросом. Бужанський накинувся на Лероса нібито через те, що той образив у чаті депутатку від "Слуги народу" Ірину Верещук.

Передісторія:

  • 13 липня заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко попросив внести до порядку денного роботи парламенту законопроєкт Бужанського.
  • Нардепи "Євросолідарності" закликали українців мобілізуватися біля стін парламенту 16 липня, щоб не допустити прийняття законопроєкту. 
  • Частина депутатів "Слуги народу" заявили, що стурбовані суспільною реакцією на законопроєкт Бужанського, тому не підтримуватимуть його під час винесення до зали.
  • Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь виступив проти законопроєкту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування