Слідчий ДБР Корецький: керівники Бюро хотіли арештувати телеканал "Прямий"

Субота, 18 липня 2020, 16:25
Слідчий ДБР Корецький: керівники Бюро хотіли арештувати телеканал Прямий
DBR.GOV.UA

Керівники ДБР, зокрема перший заступник директора бюро Олександр Бабіков, давали вказівки слідчим вжити заходів для арешту телеканалу "Прямий" як речового доказу, внаслідок чого канал мав припинити свою діяльність.

Джерело: керівник слідчої групи ДБР Олег Корецький в інтерв'ю "Прямому", повідомляє сайт телеканалу

Пряма мова: "Це кримінальне провадження розслідувалося слідчими, які були підпорядковані мені, орієнтовно до лютого поточного року. Дійсно стояли певні вимоги і вказівки, що все ж таки давайте будемо вживати заходи до арешту телеканалу, до припинення фактично його діяльності. Ми зі слідчими однозначно відмовилися це робити.

І тоді кримінальне провадження було забрано від слідчого, який підпорядкований мені, з мого підрозділу в інший підрозділ. Але по сьогоднішній день, наскільки відомо мені, інші слідчі також відмовилися робити такі речі".

Деталі: Він також підтвердив, що провадження було відкрите за заявою Андрія Портнова.

Корецький зазначив, що у березні-квітні на нарадах у Бабікова обговорювалось це провадження, і вже тоді була очевидною відсутність перспектив у розслідуванні, однак перший заступник директора ДБР наполягав на продовженні розслідування.

Пряма мова: "На його думку, потрібно виконувати інші слідчі дії з метою дослідження якогось контенту, що саме канал поширює і так далі. Хоча на той час він не був керівником органу досудового розслідування і вказівок не міг ніяких давати. Ці вказівки його виконуватися слідчим не могли однозначно. Але маємо те, що маємо. По сьогоднішній день не знаю стовідсотково, але нібито це кримінальне поводження не закрите".

Що передувало: Начальник 3-го відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління ДБР Олег Корецький 9 липня заявив, що більшість справ проти п’ятого президента Петра Порошенка безперспективні, він пропонував керівництву закрити їх, але йому наказали продовжити розслідування.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Олега Корецького до Державного бюро розслідувань.

Офіційним власником телеканалу "Прямий" є екс-регіонал Володимир Макеєнко. Джерела УП пов'язували канал з найближчим оточенням Порошенка, а Макеєнка називали фіктивним власником. Сам Порошенко наголошував, що не має жодного відношення до власності або до управління "Прямим" каналом.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News