Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики Донбасу возили українців в Росію голосувати за зміну конституції – МінТОТ

Четвер, 2 липня 2020, 12:02
Бойовики Донбасу возили українців в Росію голосувати за зміну конституції – МінТОТ
Фото МінТОТ

Підконтрольна Росії окупаційна адміністрація на Донбасі блокує роботу КПВВ на лінії розмежування, але при цьому організувала поїздки жителів в РФ для голосування за зміни до російської конституції.

Джерело: сайт Міністерства з питань інтеграції тимчасово окупованих територій України

Дослівно: "Починаючи з 24 червня, окупаційна "влада" забезпечувала організовані поїздки мешканців Донеччини, які мають російські паспорти, до Ростовської області РФ для голосування за зміни до конституції РФ".

Деталі: Зазначається, що наразі кордон окупованого Донбасу з Росією відкритий, жодні заходи щодо забезпечення безпеки під час епідемії коронавірусу не вживаються.

При цьому бойовики для жителів вільної України встановили вимогу в’їзду на тимчасово окуповану територію виключно за списками з подальшою обов’язковою обсервацією протягом 14 днів у лікарнях.

Наразі всі КПВВ з боку тимчасово окупованої території Донецької області повністю заблоковані.

В міністерстві додали, що українська влада зробила все необхідне, щоб забезпечити безпечний рух через КПВВ.

Зокрема, встановила максимально лояльний режим перетину для дітей, які планують вступати до українських вишів. А для інших категорій запропонувала прозорий порядок і умови проходження самоізоляції з метою забезпечення безпеки під час епідемії COVID-19.

Перетин КПВВ у Луганській та Херсонській областях за цими правилами забезпечується у штатному режимі.

Що було раніше: 2 липня Центральна виборча комісія Російської Федерації заявила, що зміни до конституції РФ підтримали 77,92% виборців.

Читайте також: Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію 

"Корона" для Путіна, Бог у законі, опоненти за ґратами. 15 фактів про російський "референдум" за Конституцію

Передісторія:

  • 25 червня в Росії почалося голосування щодо поправок до конституції і "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна, яке може дозволити президенту РФ керувати країною до 2036 року.
  • Також серед запропонованих змін є поправка про захист цілісності Росії. У Раді Федерації пояснили, що вона потрібна, щоб зробити неконституційними будь-які законопроекти, пов'язані з поверненням Криму Україні.
  • Раніше росЗМІ повідомляли, що у Москві скуповують голоси на підтримку поправок до кнституції.
  • У Росії також розробили спеціальну електронну систему для контролю явки бюджетників з великих підприємств на голосуванні за поправки до конституції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування