Головні новини четверга і ночі: інтерв’ю Зеленського, зарплати чиновників

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 08:00

Зеленський заявив, що не планує вертатись до суворого карантину, Стало відомо, хто з нардепів найбільше заробив у вересні — актуальні новини 22 жовтня.

Про інтерв’ю Зеленського

Президент Володимир Зеленський заявляє, що попри 6-7 тисяч хворих на коронавірус щодня, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують. Крім того, Зеленський анонсував виробництво української вакцини від коронавірусу і назвав її унікальною.

Зеленський також заявив, що через міського голову Харкова Геннадія Кернеса та інших мерів, які ігнорували карантинні обмеження, загинула велика кількість людей.

Про зарплати чиновників

Очільник апарату Офісу президента Олексій Дніпров, який був призначений ще Петром Порошенком, заробляє найбільше у відомстві і отримує щомісячну надбавку як фахівець з питань реформ.

Тринадцять депутатів Верховної Ради отримали за вересень понад 50 тисяч гривень зарплатні. 

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Видавництво "Віват" розпочало друк нового накладу книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", з якої 19 жовтня суд постановив видалити інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, також суд заборонив розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні звільнив Андрія Павловського з посади в.о. голови Державної митної служби. Тимчасове виконання обов’язків голови ДМС покладено на заступника голови Держмитслужби Євгенія Єнтіса.

Колишнього політв’язня Володимира Балуха виписали з лікарні - попереду на нього чекає реабілітація.

Служба безпеки повідомляє, що завернула спробу сільської ради на Харківщині провести місцевий референдум про створення об’єднаної територіальної громади.

Цьогорічна премія Європейського парламенту імені Андрія Сахарова за права людини та свободу думки присуджена білоруській опозиції..