Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тупицький просить Венедіктову "правильно" вручити підозру і звернутись до Зеленського

Вівторок, 19 січня 2021, 17:45
Тупицький просить Венедіктову правильно вручити підозру і звернутись до Зеленського

Олександр Тупицький, якого указом президента відсторонено від посади судді Конституційного суду, написав заяву на ім’я генерального прокурора Ірини Венедіктової, в якій просить в законний спосіб вручити йому підозру.

Джерело: Заява Тупицького

Деталі: У заяві Тупицький вкотре наголошує, що не вважає себе підозрюваний, оскільки йому не було вручено підозру згідно із законодавством. Зокрема 28 грудня також. Тупицький вказує, що "прокуратурою було незаконно "вжито заходів" для вручення… повідомлення про підозру".

Також він наголошує, що відсторонювати суддю можна було, якби він був підозрюваним. Тому наказ Зеленського він називає неконституційним.

Він називає справу проти нього сфальсифікованою і політично вмотивованою і просить Венедіктову, щоб йому було на законних підставах повідомлено про підозру. Він готовий прийти у назначений час.

Дослівно: "(Прошу – ред.) забезпечити належне процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 12013110060002990, усунути допущені прокурорами та слідчими Державного бюро розслідувань порушення…

Вжити заходів належного правового реагування стосовно слідчих Державного бюро розслідувань та прокурорів (у тому числі процесуальних керівників), які допустили вказані порушення закону та службові зловживання.

Звернутися до Президента України щодо скасування ним Указу "Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України" від 29 грудня 2020 року № 607 /2020, який виданий на підставі клопотання виконувача обов'язків Генерального прокурора Р. М. Говди до визнання мене підозрюваним в установленому законом порядку".

 
скріншот

Передісторія:

  • 29 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного cуду Олександра Тупицького від посади судді КС строком на два місяці.
  • 30 грудня у КС заявили, що вважають указ Зеленського про відсторонення Тупицького "юридично нікчемним", і закликали його скасувати. Правовий департамент секретаріату КС заявив, що Тупицький повинен далі виконувати свої обов’язки.
  • На зборах суддів Конституційного Суду 5 січня 2021 року не мовилося про відстороненняз посади голови КС Олександра Тупицького.  У суді вважають, що підстав для відсторонення голови КС немає. 
  • 19 січня ДБР заявило, що повідомило про підозру (у злочинах за ч.2 ст.384, ст.386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань)) Тупицькому, хоча сам Тупицький імітує її невручення і відвідує робоче місце.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування