Разумков підтвердив, що Рада не готова призначити вибори мера Харкова

Понеділок, 25 січня 2021, 12:32
Разумков підтвердив, що Рада не готова призначити вибори мера Харкова

Верховна Рада отримала лише частину необхідного пакета документів щодо призначення позачергових виборів міського голови Харкова.

Джерело: спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, відповідаючи на запитання журналістів, на брифінгу в парламенті 25 січня.

Пряма мова: "Щодо виборів у Харкові, до нас надійшла тільки частина необхідного пакету документів, а саме лише лист. Повинен бути додатковий матеріал для того, що Верховна Рада приступила до розгляду цього питання. Станом на сьогодні його нема. Коли з'явиться, мені важко відповідати, тому що м'яч знаходиться на полі Харківської міської ради".

Що передувало: За даними профільного комітету Ради, секретар Харківської міськради Ігор Терехов не надіслав до Верховної Ради двох із трьох необхідних документів для розгляду парламентом питання про призначення позачергових виборів мера Харкова.

Для розгляду питання бракує двох документів — копії свідоцтва про смерть міського голови, завіреного печаткою міськради, а також рішення ради про взяття до відома факту смерті міського голови.

"Суспільне" повідомляло, що на сесіях Харківської міськради не приймали рішення, яким береться до відома факт смерті Кернеса.

Передісторія:

  • Зранку 17 грудня 2020 року стало відомо, що мер Харкова Геннадій Кернес, який лікувався від коронавірусу в Німеччині, помер.
  • Голова правління "ОПОРИ" Ольга Айвазовська повідомила, що за законом про місцеве самоврядування, у разі смерті міського голови повноваження мера здійснює секретар відповідної міської ради.
  • 9 грудня секретарем міськради Харкова обрали Ігоря Терехова, якому раніше пророкували крісло голови Харківської ОДА.
  • 1 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що попросив Верховну Раду призначити позачергові вибори мера міста через смерть обраного мера Геннадія Кернеса. "Ми зробили все в установленому законом порядку", - стверджував він.

Читайте також: 110 тисяч осіб, вантажівки з квітами і незапланований феєрверк. Як Харків прощався з Кернесом

Коронавірус проти Кернеса. Як COVID-19 змінив вибори в Харкові

У своїй банці павук. Харків Геннадія Кернеса

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування